Barcelona kom til Anoeta med et håp om tre poeng. Dessverre endte det med bare ett poeng. Nå må alt fokus rettes mot El Clasico neste runde.
Kampen skulle starte i et rolig tempo. Ikke mye skjedde de første ti minuttene på Anoeta. Kanskje det var overraskende for noen. Da skulle La Real plutselig skru tempoet opp ett par hakk.
La Real virket som de spilte med mye mer selvtillit enn Barcelona. Ut i fra det man kunne se på den grønne matten virket det som historien satt i hodet på Barcelona-spillerene.
Under de første 45 minuttene var La Real klart best. Sjansestatistikken var soleklar. (8-2) i cornere, og (7-1) i sjanser. Og da skulle man nevne at de to hjørnesparkene til Barcelona kom de siste fem minuttene av 1. omgangen. Real Sociedad kjørte på, og skapte alle sine sjanser på venstresiden til Alba som så til å virke litt sjokkert over hva som traff han. Underveis som kampen gikk ble både Alba og Pique liggende nede med skade. Begge kom seg heldigvis på beina igjen og fullførte 1. omgangen.
Etter Pausen
2. omgangen startet oppsiktvekkende veldig bra. Spillerene hadde reagert på en helt annen måte enn det de gjorde i 1. omgangen. Dessverre skulle det bare vare i ni minutter.
Etter 54 minutter satt scoringen for Real Sociedad. Etter litt klønete forsvarspill av Mascherano fikk Willian Jose headet ballen i mål via Pique.
Heldigvis skulle det bare ta fem minutter før vi var like langt igjen. Etter nydelig soloprestasjon av Neymar fant han Messi på 45. Messi brukte ett touch før han banket den ned i høyre hjørne. Selv om det lå tre Sociedad-spillere strødd rett ved Messi.
Etter det kom Barcelona til flere sjanser. De spilte på seg selvtillit og Sociedad måtte i en periode virkelig jobbe for å få kjenne på ballen. I det store og hele hadde Barcelona ballen mest og skapte noen få sjanser. Og Sociedad kom på kontringer til tross for at de ikke parkerte bussen.
Etter 76 minutter skyter Vela i treverket. Returen havner hos Juanmi som setter ballen i et åpent mål. Han ble feilaktig annullert for offside i den situasjonen. Etter det kjørte Sociedad på og hadde de største sjansene til å score.
Kampen ender til slutt (1-1). Nå rettes fokus mot El Clasico om seks dager.