Ja, du leste riktig. Turen til Anoeta er vanskeligere enn turene til Santiago Bernabeu.
Med en solid dose selvtillit etter 2-0 borte mot Celtic, reiser Barcelona nå til Baskerland og byen San Sebastián. Der står Real Sociedad klare for å ta i mot katalanerne på sitt fort, Anoeta. Sociedads hjemmearena rommer rundt 32200 mennesker, og de er alle like ivrige på å heie frem nok en seier mot Barca.

De siste oppgjørene

De blårøde fra Catalonia står med en grusom statistikk hvis vi ser på de siste kampene spilt på Anoeta. Hjemme på Camp Nou er det ingen tvil. Vi må helt tilbake til 1995 sist Barcelona ikke vant mot Sociedad. På Anoeta er resultatene nesten helt stikk motsatt. De siste kampene har endt med enten tap eller uavgjort, og vi må helt tilbake til mai 2007 sist Barcelona vant i den blåhvite baskiske byen. Resultatet ble da 2-0 til Barca, etter mål fra Andrés Iniesta og Samuel Eto’o.

Utilgjengelige spillere

Jeremy Mathieu og Samuel Umtiti er fortsatt på skadelisten. Den gledelige nyheten er at kaptein Andrés Iniesta trente med laget igjen fredag morgen. Iniesta har trent hardt og målrettet de siste ukene, og målet hans var hele tiden å være tilbake til El Clásico. Slik status er fredag (når dette ble skrevet), er det uvisst om han får noen minutter på den humpete banen på Anoeta.

Viktig kamp

Barcelona ligger før denne runden fire poeng bak serieleder Real Madrid. Hovedstadslaget får atskillig lettere motstand, og møter Sporting Gijon hjemme på sin storstue. Det er derfor desto viktigere at katalanerne får med seg poeng hjem fra baskerland.
Real Sociedad befinner seg for øyeblikket på femte plass på tabellen etter 7-1-4 på 12 kamper. Tapene har kommet mot Real Madrid (som vant 3-0 på Anoeta), Villarreal borte, Eibar borte og Athletic Bilbao borte.
I starten av november slo baskerne Atletico Madrid 2-0 hjemme, så det er ingen tvil om at det blir en vanskelig kamp for Luis Enriques utvalgte.
Hva? La Liga, 13. serierunde 2016/2017-sesongen
Hvem? Real Sociedad – FC Barcelona
Hvor? Anoeta, San Sebastián
Når? Søndag 27. November kl. 20.45
Hvordan? Viasat Fotball / Viaplay
Hvem tror du stikker av med seieren?