Málaga stod for tur denne lørdagen, i en hjemmekamp som måtte vinnes.
Landslagspauser er i manges øyne som hemoroider: De kommer stadig tilbake, er umulige å bli kvitt og etterlater ofte skader eller problemer på ømfintlige plasser.
Messi våknet opp og følte seg uggen, Suárez stod over med suspensjon mens Umtiti altså var nyeste mann på skadestua for de blårøde. Meget alternativ startoppstilling til tross, her er vurderingene fra kampen som endte 0-0:
Ter Stegen (4): Får et par vådeskudd mot seg fra alle mulige hold men har full kontroll på det lille Málaga produserer på kontringer. Gjør en stor brøler etter 57 minutter og forærer Málaga en skuddmulighet på åpent mål etter å ha plukket bær med keeperhanskene sine, men slipper med skrekken. Ser ingenting til ballen etter flausen og slapp billig unna i dag.
Sergi Roberto (6): Har ikke én eneste involvering hjemover i 1. omgang, men er ofte med frem på høyrekanten, uten å skape det helt store. Er høyresidens beste spiller den første omgangen og kunne like gjerne spilt ving/spiss for enten Arda eller Paco. Har en lekker demping som høster applaus blant de rundt 84 000 oppmøtte. Skaper minimalt i den andre omgangen.
Macherano (6): Har én situasjon hvor midtforsvaret blir fraløpt på Málagas kontring, og posisjoneringen her er ikke bra av Mascherano. Ellers stålkontroll og gode pasninger fremover. Får en mulighet på hodet fra corner, men Argentineren har mer hår på hodet enn målteft. Blir på etterskudd etter drøye 57 minutter da Málaga får en gigantsjanse.
Piqué (9-BB): Banens nest beste i 1. omgang etter Idriss Carlos «Overpresterer-alltid-mot-Barca Kameni. Piqué er over hele banen, er nærmest scoring ved to tilfeller, slår flotte pasninger og redder Barca fra en pinlig baklengs halvveis i den første omgangen. Catalunyas fremtidige president spiller stopper, midtbane, venstreving og spiss i dag, og snytes for en soleklar straffe etter 60 minutter, dommeren nok en gang uinteressert. Piqué står frem som lagets beste angrepsspiller og forsvarsspiller, og får en scoring på retur annullert for offside totalt feilaktig selvsagt. Tør satse ukepengene mine på at dommeren har U på bongen i dag. Snytes for nok en straffe 6 minutter før slutt, som nok engang bekrefter at ukepengene mine er sikre. Viser så mye vinnervilje og guts at han virkelig hadde fortjent å bli matchvinner
Digne (5): Har i likhet med Roberto lite å gjøre hjemover i starten av kampen, men bidrar heller ikke godt nok på kanten sammen med Neymar til å skape det helt store. Grei 1. omgang uten å imponere. Byttes av for Alba tidlig i den andre omgangen.
D. Suárez (5): Prøver å bidra fremover, men det blir for puslete. Slår noen fine pasninger og forsøker et par løp, men det blir lite resultat av forsøkene. Har et skuddforsøk som så vidt rullet over dødlinjen fem meter utenfor. En middels kamp av unggutten som byttes ut til fordel for Gomes etter ca 68 minutter.
Busquets (6): Ingen tvil om at formpila til blekkspruten peker oppover, og takk og lov for det. Dog er ikke Málaga en god test på om formen er god eller om bare motstanden er håpløs. Har stålkontroll på midtbanen, men får ikke bidratt med stort fremover på banen mot et Málaga som ligger dypere enn Marianergropa.
Rafinha (6): Rafinha får en glimrende skuddmulighet fra 16-meteren tidlig i kampen, men blåer den over krysset. Brasilianeren slår også noen gode pasninger, men det er langt fra nok til å skape skikkelig krise i Málaga-forsvaret. Mot slutten av omgangen får han en glimrende 45-graders pasning fra Neymar og blåser til på direkten, men «Kattmeni» er lynraskt nede og redder. Jobber, sliter, løper og slår flotte pasninger gjennom hele kampen, men sluttproduktet mangler dessverre. Byttes av drøye kvarteret før slutt til fordel for Rakitic.
Alcácer (2): Paco med en sjelden mulighet fra start da både Messi (syk) og Suárez (suspendert) er ute. Banker ballen i mål tidlig, men avblåses korrekt for offside. Deretter ser man mindre og mindre til Paco som helt tydelig ikke tør/evner å ta grep om spissplassen. Noen må ha glemt å gi beskjed til Alcácer at man ikke leker gjemsel i kamp, heller før og etter. Bidrar med omtrent like lite i den andre omgangen, men fordelen er at han trolig er såpass lite svett at han kan dra rett til psykologen for å fikse på selvtilliten før neste kamp, selv om man da håper å ha Messi og Suárez tilbake.
Turan (4): Arda har mer skjegg enn gode bidrag i denne 1. omgangen, men det er ikke viljen det står på. Løper i offside, slår bort en ball eller to og får ikke utrettet det helt store. Snytes for en tilsynelatende soleklar straffe etter 54 minutter da han tilsynelatende slås etter å ha headet ballen inn i feltet, men dommer blåser utrolig nok andre veien. Blir ikke kald/smart nok i de avgjørende øyeblikkene og ødelegger like mye som han bidrar.
Neymar (5): Starter omgangen friskt, men tas altfor lett ut av kampen etter hvert. Får til en glimrende volley med venstrebeinet tidlig i kampen, men ballen stryker stolpen. Sliter med å tre gjennom det aller siste leddet, spesielt siden det er 20-21 spillere inni Málagas boks omtrent hele den første omgangen. Burde stått mer frem i fraværet av M og S. Etter 8 minutter power-play chippes ballen lekkert inn bak forsvaret til Málaga, men Neymar stjeler pasningen som var på vei mot Digne, og header svakt rett i klypene på Kameni. Får skrudd på danseskoene etter drøye timen spilt og klippes ned til frispark i god posisjon. Frisparket var dødfødt mtp. at dommeren hadde bestemt seg på forhånd for å dømme frispark andre veien. Kvestes nok en gang på vei gjennom midten ca 20 minutter før full tid, og taklingen gir fortjent rødt kort. Har en sjokkerende god demping av ballen etter 76 minutter og får nok et frispark i etterkant. Får tidenes sjanse på overtid men header svakt og Kameni varter opp med nok en kjemperedning. Tar seg opp mot slutten, men svakt å ikke score i dag.
Alba (4): Kommer inn for Digne drøye 25 minutter før slutt for å skape mer futt på venstrekanten, men klarer ikke å bidra nevneverdig.
Gomes (6): Får drøye 20 minutter på å sette sitt preg på kampen. Skaffer corner med sin første ballberøring, og skaper mer pondus der inne i feltet. Header i tverrligger drøye 7 minutter før slutt, hvorpå Piqué setter inn returen, men avblåses feilaktig for offside. Får nok en supermulighet på overtid men Kameni nekter å slippe inn mål… sjukehus!
Rakitic (5): Får kvarteret på å redde seieren i en vanvittig frustrerende kamp. Kommer til en gigantmulighet på corner men header like utenfor.