Et av sesongens vanskeligste oppgjør tok sted i kveld da Barca gjestet hjemmemestrene Sevilla:
Ter Stegen (5): Etter noen svake kamper ville han nok hjelpe til med å reise kjerringa i Sevilla, men får null hjelp av Barcas vaklende og urutinerte forsvar. Kan ikke klandres på baklengsmålet før pause, men hadde fingrene på ballen. Fortsetter den andre omgangen med et par solide redninger uten å måtte briljere for å holde tett. Når Barca endelig har fått kampen i sitt spor og virker å kontrollere oppgjøret bestemmer Stegen seg for at han skal ut å plukke blåbær med boksehansker i feltet. Kun en svak heading utenfor på åpent mål hindrer balanse i regnskapet og kraftig lønnstrekk for tyskeren. Må passe seg nå gullgutten. Tåler ikke én giganttabbe pr. kamp i lengden. Til tross for overkokt stemning på Ramón Sánchez Pizjuán klarer Stegen å holde hodet normaltemperert nok til å fange alt av innlegg og desperate forsøk fra hjemmelaget i sluttminuttene.
Sergi Roberto (3): Store blemmer i Manchester og enda større tabber i kveld. Har en grusom heading på midtbanen som gir Sevilla 3 mo 1 situasjon som de heldigvis misbruker, før Roberto nok en gang feilberegner spretten på en enkel ball og Sevillas Vitolo kommer alene med Stegen og setter 1–0. Fryktelig svak 1. omgang av multitalentet som kun reddes fra 1’eren ved et par offensive løp og ok arbeidsmoral. Tar seg i likhet med kollektivet kraftig opp i den andre omgangen og viser at formduppen den siste tiden trolig sitter mest mellom krøllene. Trenger ikke å blottlegge seg så mye bakover i den andre omgangen når Messi tar over så mye av showet fremover, og har dermed også mer kontroll på sine arbeidsoppgaver. Trekkes 2 karakterer for de to kjempebrølerne i den første omgangen, og ville blitt straffet hardere om det ble poengtap.
Macherano (7): Argentineren er en artig skrue sånn rent visuelt. Han ser alltid ut som han har elendig med tid, altså stikk motsatt av Busquets. I dag virker det som om den tilsynelatende stressende og kavende atferden forplanter seg utover i forsvaret og alle ser desperate og ukontrollerte ut der bak. Mascherano har soleklart mest rutine og burde fått mer ro i rekkene. Savnet etter Piqué er tydelig. Den kortbeinte jordfreseren har mer kontroll i rekkene i starten av den andre omgangen og bryter av fint ved et par tilfeller. Heldigvis for Mascherano er «Tyron Lannister» fra Game of Thrones til stede på tribunen, så midtstopperen er ikke den minste utpå der. Terrieren rekker også å få gult kort på overtid for en takling på ball, noe som heller ikke var ok i følge kveldens veiveglade gulkledde. Blir mer og mer trygg utover i oppgjøret og står frem med brystkassa i stormen.
Umtiti (6): Den nyinnkjøpte bautaen har reddet Barca i flere kamper i år, og i den andalusiske heksegryta i kveld er han 1. omgangs beste defensivt, dog uten å imponere stort. Blir mye siste-liten-løsninger og rot, men han får ballen vekk fra farlig område oftere enn han mister ballen i nevnte område.
Digne (4): Å se Digne fly opp og ned venstrebacken er litt som å se en forstoppet Alba. Man føler ikke helt at han har kontroll noen veier. Riktignok er Sevilla mye mer aggressive og påskrudd enn bortelaget i den 1. omgangen og det voldsomme presset tærer på Dignes manglende rutine. Klarer seg ok, minus. Gjentar stort sett det samme i den andre omgangen, men har mer hjelp fra et sterkere kollektiv og en hardtarbeidende Neymar som tar de dype løpene inn i midten slik at Denis kan bidra på flankene begge veier. Vi har sett han bedre, men dessverre også verre.
Rakitic (5): Rakitic tilbake på gamle jaktmarker burde vært klar over hvilket trykk som kreves for å stå imot Sevilla på bortebane. Han virker i likhet med resten av laget å være totalt paralysert og overrasket over at hjemmelaget med plettfri vandel på hjemmebane fyker ut av startblokkene som virile pitbuller. Sliter med å spille seg inn i kampen og bidrar skuffende lite. Får tydeligvis gredd sleiken over på den andre siden i pausen og starter den andre omgangen på et helt annet bein. Frisk, involvert og oftere på rett sted til rett tid. Får mye hjelp av Messi men faller selv også dypere som en ekstra pivote.
Busquets (5): En Busi i dårlig form er litt som å få vite at grunnmuren i huset egentlig ble laget på trolldeig, altså rett og slett urovekkende. Fra å skrape bunnen på karakterskalaen har Busquets tilsynelatende tatt noen små steg i riktig retning og spiller en ok 1. omgang til bortelagsspiller å være. Når guttens hode ikke fungerer på vanlig lyshastighet blir totalpakken for treg all den tid hans fysiske tempo er som seigmenn i kvikksand. Får mer hjelp av Rakitic i den andre omgangen og blir mindre sårbar på (manglende) tempo og Sevillas aggressivitet. Kommer oftere foran i duellene og ligner stadig mer på den gode gamle blekkspruten. Vipper mot en 6’er på tampen av kampen da han forsvinner ut av bildet og nærmest blir usynlig. Dette er oftest et tegn på at Busi er i form, men denne gangen var det trolig takket være tryllshowet til argentineren på topp.
D. Suárez (4): En annen som er tilbake på gamle jaktmarker er Denis Suárez. Gutten har flere gode minner fra sin tid hos Sevilla og hilste varmt på hjemmelagets spillere før kamp. Dessverre ser det ut til at han av og til glemmer hvilket lag han skal spille for utover i den første omgangen da han roter mer enn han bidrar. Jobber og løper en del så får litt plusser i margen av det. Spiller seg stort opp i den andre omgangen og har noen fine driv og dragninger. Blir for veik i duellene mot lag av dette kalibret, men har enormt med løpskraft og evner å stresse motspillerne mer og mer utover i kampen. Byttes ut like før slutt etter en godkjent kamp, men det bor langt mer i unggutten, som kanskje med fordel burde hatt en bredere kantrolle for fullt utbytte av sine spissferdigheter?
Messi (9BB): Hva skal man si om Messi? Når laget som helhet ser ut som en overkjørt pose med matavfall forsøker argentineren å trylle en flodhest ut av en sprettball. Selvsagt lykkes det ikke, fordi det går jo ikke, og her ligger bortelagets utfordring den første omgangen. Messi møter ballen tjue meter inn på egen halvdel og spiller i praksis som defensiv midtbane. De gangene han fosser fremover ser løpene til Neymar og Suárez ut som de leker gjemsel. Heldigvis får den lille trollmannen en mulighet like før pause på en flott pasning fra assistkongen Neymar, og innsideplasserer ballen tilbake i det første hjørnet til 1–1. Viktig scoring og selv om det neppe var noen flodhest så var det nok en inspirerende liten kanin. Omtrent kvarteret ut i den andre omgangen er det like før Messi vekker selveste Houdini fra graven i det han serverer 4 Sevillaspillere dobbel wiener i lompe i en telefonkiosk, men avslutningen går dessverre over mål. Messi fortsetter å ta ansvar som både defensiv midtbane, ving og spiss, og spiller frem Suárez til 1–2 etter 60 min. Messi er brennheit! Spiller gjennom Suárez så lekkert at man ikke ser rommene selv etter 5 repriser i slow motion (aka. Busquets-løp). Jobber og sliter, dribler, bestiller pølser og koser seg ute i trykkokeren der og går virkelig foran i krigen som en kaptein verdig. Hadde alle på Barca hatt fotballforståelsen og overblikket til Messi kunne man lagt ned fotballen. Får et komplett uforståelig gult kort for å ha blitt tråkket ned bakfra og mistet skoen. Tåfis er tydelig uaktuelt hos dommeren som for anledningen virker komplett snøblind. Ironisk fruktkurv sendes fortløpende retning Jaime Latre. Kunne satt et mål til selv, burde hatt 3 assists ekstra i kveld, men alt i alt en gnistrende kamp av kapteinen som virkelig lot beina tale for seg, med og uten sko.
L. Suárez (6): Den siste tiden har Luisito sett tam ut foran mål, og alle løpene hans ender enten i offside eller som umulig jaging av tapt ball. Alle kilometerne han legger ned gis selvsagt pluss i boka, men man må kunne kreve mer skarphet på den siste tredjedelen av en spiller som Suárez. Skuffer i likhet med resten av laget i 1. omgang og åpner den andre noe friskere. Suárez får én god mulighet i den første omgangen, men avslutningen blir for veik. I den andre omgangen virker det som om bortelaget faktisk ønsker poeng og etter drøye timen spilt får han endelig muligheten på sølvfat fra Messi og banker inn 1–2. Viktig scoring både for laget og Suárez. Spilles gjennom på høyresiden og har Messi inne på blank goal, men forsøker et frekt skudd og lykkes bare nesten. Får nok en mulighet kvarteret før slutt, en ny ferdig femretters servert av Messi, men brenner denne svakt rett på keeper. Holder fint i ballen mot slutten av kampen og viser roen som kreves da resten av stadion nærmer seg vulkansk aske.
Neymar (6): Neymar har flere målgivende pasninger i år enn hårsveiser. Det er gledelig. Han har ingen god første omgang, men serverer Messi før 1–1 og er nok engang i poengprotokollen. Dribler og skaper uro gjennom store deler av kampen og er den mest involverte offensivt selv om ikke alt han forsøker på lykkes like godt. Kunne kanskje hatt behov for en scoring for å booste selvtilliten foran mål? Når Neymar dribler innover fra kanten er Sevillaspillerne livredde for skudd og taklinger, når han dribler utover frykter de raske innlegg langs bakken mot hvithaien fra Uruguay. Skaper dermed konstant uro og er en viktig brikke til tross for manglende uttelling for egen del. Spilles alene gjennom med keeper på overtid av Messi men blir for ubesluttsom og sviktes trolig nettopp av sin egne svake selvtillit foran kassa.
Innbyttere:
Gomes (5): Blir byttet inn for Rakitic ca. tjue minutter før full tid. Bidrar til å holde ballen i laget og har brukbar pondus i duellspillet. Løper og sliter uten å få muligheten til å vise sitt tekniske reportoar, men så var heller ikke dette kampen til slikt.
Rafinha: Byttes inn for Denis Suárez like før slutt. For liten tid til å karaktersettes.