Et tregt og umotivert Barcelona slet mot et sterkt City-lag. Her er vurderingene:
Ter Stegen (4): Kan ikke belønnes med så alt for mye på børsen da man slipper inn tre mål. Kan ikke direkte klandres for noen av målene, men en keeper i verdensklasse kunne definitivt hindret ballen i å treffe nettmaskene.
Sergi Roberto (4): Det blir ingen stor kamp på spanjolen. Hadde en gigablemme på 1-1 da han sendte ballen rett i føttene til Agüero. Sliter i én-mot-én-duellene mot Agüero og De Bruyne, og henger ikke med på løpene til sistnevnte.
Macherano (6): Er en av de bedre i de bakre rekker i dag, men det er langt i fra noen perfekt kamp av Mascherano. Tar ansvar og virker som en av de eneste som virkelig er ute etter å legge ned en innsats for å ta poeng.
Umtiti (5): Franskmannen gjør en grei kamp sammen med stoppekollega Mascherano. Skulle kanskje ha fått bedre betalt for jobben han gjorde i dag, men trekkes for elendig forsvarsjobb på 3-1. Stopper helt opp og vinker for offside i stedet for å følge løpene inn i boksen. Ikke den Umtiti vi har sett i de siste kampene.
Digne (5): Er mye involvert i første omgang på godt og vondt. I de andre 45 blir franskmannen litt mer usynlig. Gjør ingen store feil og bidrar heller ikke til å skape så alt for mye fremover i banen. I likhet med mange andre havner Digne midt på treet i dag.
Rakitic (5): Kroaten jobber og jobber på midtbanen slik han alltid gjør, men når hele maskineriet går tregt blir det vanskelig å utrette mirakler. Helt OK kamp av Rakitic som blir byttet ut etter 60 minutter til fordel for Arda Turan.
Busquets (3): Ingenting går helt veien for Busquets i dag. Virker som om han aldri helt kommer seg inn i kampen og henger ofte etter. Det er en stund siden jeg har sett Sergio spille på det nivået man kjenner han for.
André Gomes (6): Portugiseren er mye involvert i det som skjer på midtbanen og jobber godt både offensivt og defensivt. Men har mye uflaks da det meste han er involvert i stopper opp rett før det siste og viktigste leddet. Blir byttet ut til fordel for Rafinha etter drøye 75 minutter.
Messi (7BB): Setter inn kampens første mål etter 20 minutter. Jobber på og er en viktig bidragsyter i det offensive spillet. Er nære på å sette inn sitt andre, men blir til tider litt alene på topp.
Suárez (5): Uruguayneren spiller ingen stor kamp på Ethiad. Jobber på og vil så mye, men greier ikke å gjøre det helt store. Jobben hans er å putte goller, og når man ikke er i nærheten, så får man ikke en imponerende sum på børsen.
Neymar (6): Er nest siste på ballen på det ene Barcelona scorer. Ellers er brasilianeren helt OK, men langt i fra der man vil ha han.
Innbyttere:
Arda Turan (5): Blir byttet inn for Rakitic etter timen spilt, og gjør ikke så mye av seg. Er lite å ta tak i av positive og negative involveringer.
Rafinha (5): Blir byttet inn ette 75 minutter for Gomes. I likhet med Turan så er det ikke mye å putte fingeren på – da både i negativ og positiv forstand. Havner dermed midt på treet.