Det ble tap i Manchester idag.
Barcelona begynner første omgang med god kontroll over City. Det skulle vært en straffe til Sterling da Umtiti felte han innenfor sekstenmeteren. Men dommeren så tydeligvis kun fallet og ga Sterling gult kort for filming. Litt senere bryter Barcelona gjennom forsvaret til City og Neymar sender ballen perfekt inn i åpent rom til Messi. Messi leser det perfekt og setter ballen i nærmeste hjørnet. Han skårer sitt nittiende mål i Champions League, og tilsammen sitt femtifjerde mål i gruppespill, der han overgår selveste Raùl. Barcelona leder kampen, både resultatmessig og spillemessig. De har ballen mest og de har god kontroll. Barcelona er utrolig nærme et mål til tider, men det er da Manchester slår til. Sakte, men sikkert, tar de kontroll over kampen og smeller til med en skåring fra Gundogan. Barcelona skal være glade det ble blåst i fløyta til dommeren etter 45 minutter, for City hadde endelig skjønt hvordan de skulle slå katalanerne og de hadde ikke tenkt å gi seg.

City fortsatte og presse

City presser sterkt fra andre omgang. Aguero finner Sterling, men de klarer ikke å sette ballen i mål bak ter Stegen. Minutter senere feller Busquets Silva i en gunstig posisjon for Manchester-laget. De Bruyne setter ballen perfekt i øverste hjørnet. Ter Stegen er så vidt på ballen, men det hjelper ikke. 2-1 til Manchester City. Arda Turan blir byttet inn for Ivan Rakitic etter en time spilt. Minutter senere får Barcelona en strålende sjanse. Gomes får ballen og avslutter. Mange kunne sverge på at ballen gikk inn, men den gikk rett i tverrleggeren. Istedet for redusering og 2-2, slår City til igjen ti minutter senere og setter spikeren i kista. 3-1 til Manchester City og stadion buldrer. Gomes blir byttet til fordel for Rafinha, men til ingen nytte. Kampen ender 3-1.

Savnet av de faste

Iniesta, Piquè og Jordi Albas fravær var svært tydelig i andre omgang. Barcelona var umotiverte, trøtte og litt tafatte, mot et City-lag som hadde funnet formen da de trengte det som mest. Det ble tydelig hvem som ville det aller mest på Etihad og det var dessverre ikke Barcelona. For Barcelona sto det på æren, men for Manchester City var det snakk om tre utrolige viktige poeng i gruppespillet. FC Barcelona ligger fortsatt på førsteplass i gruppe C, til tross for dette tapet.