Luis Enrique Martínez García stilte til pressekonferanse i Manchester før morgendagens oppgjør mot Guardiolas City.
Manchester City topper Premier League (på målforskjell), men fikk resultatmessig slakt da de gjestet Barcelona sist uke. Etter en jevnspilt start på kampen og egentlig kun en klinisk Messi som skilte lagene, ble kampen snudd på hodet da Bravo handset utenfor feltet og ble utvist. Før morgendagen er garantert Pep sugen på revansje og Citys hjemmefans forventer oppreisning.
lucho-pk-city-b-2
Lucho startet med å forklare at han forventer en tilsvarende kamp som på Camp Nou, med tilsvarende filosofier.

— Vi må legge ned mye innsats, være effektive med og uten ball. Nøkkelen vil være å begrense deres betenkningstid slik at de ikke rekker å ha stort ballinnehav. Vi vil forsøke å presse høyt og gi City færrest mulig sjanser til å angripe.

På spørsmål om han har tenkt på at Barca kan kvalifisere seg for utslagsspillet allerede etter fire av seks spilte kamper, svarer Asturianeren følgende:

— Dersom vi kvalifiserer oss etter kun fire kamper er det fordi vi har gjort en god jobb. Vi ønsker å vinne gruppa, og derfor går vi også for seieren her i England.

Om Guardiola og hans fartstid hos de lyseblå i Manchester hadde Lucho følgende å si:

— Jeg er sikker på at Guardiola vet nøkkelen til å gjøre det vanskelig for oss. På kun tre måneder som City-sjef har han gitt laget en identitet, og de vil helt sikkert vokse som lag. De vil bli bedre måned for måned og fremtiden til Manchester City er lovende.

Den blonde kroaten deltok også på pressekonferansen, og hadde følgende å si:

rakitic-pk-city-b

— For oss er det viktig å være en samlet enhet, en familie. Når jeg sier familie er det fordi det er slik jeg føler det. Vi reiser alltid med et smil, og alle på laget respekterer hverandre.

Om tirsdagens oppgjør i Manchester og tidligere Barca-manager Guardiola hadde Rakitic følgende å si:

— Det er viktig at vi tar kampen til dem. Vi må møte dem på samme måte som sist.

— City er et sterkt lag og Guardiola har klare ideer for hvordan de skal spille.

Avslutningsvis ble Rakitic spurt om han kunne tenke seg å spille under Guardiola en gang, og svarte lurt:

— Om han ikke kan trene meg, kunne jeg i hvert fall tenkt meg å ta en kaffe med han.