Luis Enrique stilte tidligere i dag til pressekonferanse foran morgendagens kamp mot tabellbunn Granada.
Granada CF ligger for øyeblikket på 20. plass i La Liga, men Luis Enrique gir likevel uttrykk for at laget ikke må undervurderes. Manageren poengterer også at alle skadene i Barcelona ikke er noen unnskyldning om laget skulle underprestere.

— Vi har en utmerket tropp med dybde og vi har kapasiteten til å møte denne utfordringen. Vi har utmerket dybde og jeg er spesielt fornøyd med akademi-spillerne som har hjulpet oss (Marlon, Nili og Aleña). Vi prøver å ta så få sjanser som mulig, men med det hektiske skjemaet vårt er det normalt at vi plukker opp noen skader.

Granada er bare første kamp på noe som begynner noen travle dager. I løpet av de neste syv dagene skal Barcelona møte Granada, Manchester City og Sevilla og Luis Enriques mannskap skal virkelig få brynt seg.

— De fleste av våre motstandere tilpasser seg planen vår og hva vi gjør på banen. Heldigvis har vi flere typer midtbanespillere som gjør at vi har flere valg.

Luis Enrique ble også spurt om de nylige kontroversene rundt Valencia-kampen, der noen av hjemmesupporterne kastet flasker og lightere på Barcelona-spillerne:

— Jeg er bare interessert i det sportslige og hva som skjer på banen. Jeg fokuserer bare på Granada nå. Vi er godt vant med kontroverser.

— Holdningen til mine spillere er det som gir oss «fair play»-priser. Vi spiller bra fotball og sparker ikke noen. Vi er laget med minst kort imot oss.

Mulig at noen spillere vender tilbake

Noen spillere kan snart være tilbake i aksjon skal vi tro Luis Enrique:

— I morgen når legene har snakket med Rafinha, Cillessen og Arda, kan vi muligens ta en beslutning om de kan inkluderes i troppen. Dette er en periode i sesongen hvor alt kan skje og vi må være klare til å håndtere det.

Til forsvar for Guardiola

Luis Enrique valgte også å ta sin gamle lagkamerat og sjef, Josep Guardiola, til forsvar. Katalaneren har kommet under press i England på grunn av mangel på resultater:

— Til Guardiolas kritikere har jeg bare én ting å si – ikke vær redd. Han kommer til å vinne titler og fortsette med å spille attraktiv fotball. Det viktigste er at du har en idé og at du tar den idéen så langt du kan.