Carles Aleñá er et navn som stadig dukker opp når man snakker om den neste stjernen fra klubbens kjære akademi. Den unge midtbanespilleren er svært allsidig og herjer med motstanderne i Spanias tredjedivisjon.
Foran den tidligere klubbpresidenten Sandro Rosell og 300 gutter og jenter ved La Masia, hadde Aleñá følgende å si, i beste Barça-ånd:

Det å bære trøya med dette emblemet og forsvare disse fargene er en ære, og vi føler oss alle priviligerte. En dag kan vi kanskje bli en del av Barças førstelag og bidra til klubbens storhet.

Som spiller er han en ledertype og har vært kaptein på alle de aldersbestemte lagene i klubben siden han tok fatt på Benjamin A (U10), et par år etter at han ble tatt opp i det katalanske akademiet. Aleñá ble en Barcelonista i ung alder, og det smittet nok over fra hans familie. Han var mindre enn de andre barna på hans alder, men vokste uvanlig fort da han nådde Cadete-nivået, og kunne lett hevde seg i den fysisk krevende Segunda B-divisjonen mot spillere som var en del eldre enn seg. Mot slutten av tida i La Masia, begynte han å spille på de mer krevende lagene.
Han er en såkalt todocampista, en spiller som kan dekke alle posisjoner på banen. Aleñá er med andre ord en komplett spiller. Han kan diktere tempoet og avlevere centimeter-presise pasninger som Xavi; han kan falle tilbake og forsvare som Busquets; han kan i et øyeblikk skifte tempo, ta en dragning og angripe som Iniesta; og han kan score og assistere mål som Fàbregas. Han er brukbar i lufta, leverer fine dødballer og har et godt langskudd. Bland alle disse egenskapene med gode lederevner, så har du et lysende talent.

Interesse fra balløya

Premier League-lag har jaktet på La Masia-talenter i lang tid og snappet opp mange unge, lovende spillere de siste 10 åra. Heldigvis ser det ut til at Aleñá har hjertet på rett sted, da han har avslått flere kontrakter fra engelske klubber før han signerte sin første kontrakt med Barca etter han fylte 16 år.

Tidlig stjerne

Aleñá har vært fremtredende på alle lagene han har spilt siden starten av hans Barca-karriere.
Da han spilte på Alevin A (U13), var Aleñá et velkjent navn i turneringer rundt om i Spania, og var også stjernespilleren i Torneo de Estepona i 2010, da Barca slo Real Madrid i finalen. I den turneringen spilte Aleñá for det meste på vingene, scoret til sammen 6 mål og ble kåret til turneringens spiller. Fra tid til annen benytter også Barca B-trener Gerard López han på vingen, for å forsvare ledelsen.
Den følgende sesongen på Infantil B (U14), spilte Aleñá nok en gang en viktig rolle mot Real Madrid i finalen av Torneo de Arona, der Barca igjen slo sine hvite rivaler.
Med åtte mål i 2011/12-sesongen med Infantil A (U15), hjalp Aleñá laget med å vinne Infantil-ligaen i Spania. De vant senere den prestisjefylte Lennart Johansson-cupen i Sverige etter å ha slått Red Star Belgrade i finalen. Den sesongen scoret han også et nydelig frisparkmål mot Atletico Madrid i en annen turneringsfinale.
I løpet av sine år i Cadet A (U17), begynte han virkelig å ta stegene som spiller, noe som betydde at han kunne prøve sine ferdigheter mot de eldre gutta. Og det gjorde han til de grader. Mot slutten av sesongen, var Aleñá fast i førsteelleveren til Juvenil B (U18), og her greide laget å ta ligatittelen i sesongens siste kamp mot Cornella. I løpet av den kampen var det umulig å skille han fra de andre rent fysisk, men teknisk var Aleñá overlegen de andre.

Barca B

Siden starten av 2015/16-sesongen, etter en lovende preseason med førstelaget, har Aleñá, sammen med kaptein Sergi Palencia, vært den mest innflytelsesrike og beste spilleren. Han har startet hver kamp så langt i sesongen, og er en av hovedgrunnene til at Barca B er blant de heteste kandidatene til å rykke opp til Segunda A. Når du ser han spille, så ser det ikke ut som han fortsatt er i alderskategorien til Juvenil-spillerne. Enten han spiller ved siden av Kaptoum, Xemi, Fali eller Gumbau, som alle er erfarne Barca B- eller Segunda B-spillere, så er han den som kontrollerer spillet. Han er jevnlig på rundens lag i Segunda B, Gruppe 2, noe som bekrefter hvilken sesong han har hatt så langt.
Det er ikke utenkelig at Carles Aleñá kan bli den neste store midtbanespilleren fra La Masia.
Artikkelen er fritt oversatt fra Grup14 og krediteres til Navid Molaaghaei.