Det ble en dramatisk aften på Mestalla som endte med tre poeng til Barcelona. Her er vurderingene:
Ter Stegen (6): Det var først like før 45 spilte minutter at tyskeren ble utfordret. Gjør jobben utmerket i en én-mot-én-situasjon. Slipper inn en suser av Munir etter rundt 50 minutter, men tar man kvaliteten på skuddet i betraktning er det ikke mye man kan klandre Ter Stegen for. Slipper inn 2-1 like etterpå, denne gangen kunne tyskeren vertet opp med en redning, men den uteble.
Sergi Roberto (8): Etter å ha slitt med en lyskeskade er endelig Sergi tilbake som høyre vingback. Er involvert i mye av det som skjer og er trygg med ballen i beina. Spiller enkelt og skaper mye rom. I andre omgang faller nivået i forsvarsrekka betraktelig, men Sergi er den som står frem og viser seg å være viktig i det defensive spillet.
Mascherano (6): Det så lenge veldig bra ut for argentineren. Var sikker i pasningspillet og hadde god kontroll på de fleste situasjoner. Men nivået faller utover i andre omgang. Slurver mer og gjør til tider dumme beslutninger. Står ikke like tydelig frem sammenlignet med Umtiti. Gjør en god første omgang, men lever ikke opp til nivået i de neste 45.
Umtiti (7): Franskmannen har mottatt mye skryt i det siste, særlig etter en fantastisk kamp mot Manchester City. Jeg ser ingen grunn til at han ikke skal motta ros i dag også. Spiller med selvtillit og viser en fotballforståelse og teknikk få andre midtstoppere kan skryte på seg. I likhet med Mascherano, så faller nivået litt i andre omgang, men nivåforskjellen blir ikke like tydelig som hos stopperkollegaen. Alt i alt en god kamp av Umtiti.
Digne (6): Den franske venstrebacken viser seg løpsvillig langs krittet. Gjør viktige og gode inngrep i forsvaret og blir ofte med opp og deltar i angrepsspillet. Utover i andre omgang begynner han å slurve litt og henger til tider etter i løpsduellene.
Iniesta (6): Vår høyt elskede Andrés Inesta startet kampen på lovende vis. Han var involvert i det meste som skjedde, men måtte allerede etter 12 minutter ut på båre. I en stygg takling signert Valencia-kaptein Perez, ser det ut til at Don Andrés får en båndskade i høyre kne. Aldri har jeg sett Iniesta vri seg så mye i smerte. Forferdelige bilder for Barcelona og fotballen generelt. Ánimo.
Busquets (7): Nå begynner det å ligne på noe. Sergi har spilt helt greie kamper i det siste og statistikken har på ingen måte vært dårlig, men noe har manglet. I dagens kamp kommer den lille gnisten og magien som har manglet endelig frem. Han er så og si alltid et pasningsalternativ og styrer spillet. Nivået fallet dessverre utover i andre omgang og han begynner å ligne mer på den Sergi vi har sett de siste kampene.
André Gomes (5): Er en av de som løper mest, holder høyest tempo og tro det eller ei, men også en av de raskeste på gressmatta. Gomes jobber som en maskin og vil virkelig vise seg frem mot gamle lagkamerater. Men selv om han løper og løper så får han det ikke til. Spiller mye støtte og de enkle pasningene, men det skapes lite fremover i banen. Portugiseren har litt å jobbe med for å kunne forvente fast plass i startellevern. Blir byttet ut rundt 70 minutter for Denis Suárez.
Messi (9BB): Lystoppen har virkelig funnet scoringsformen de siste kampene. Starter kampen relativt beskjedent, men når klokka tikker over 20 minutter banker argentineren inn 1-0 ut av ingenting. Virker som den i angrepsrekka som virkelig vil vinne kampen. Tre minutter på overtid setter Messi inn 3-2 og sørger for tre poeng hjem til Barcelona.
Suárez (8): El Pistolero er mye involvert i det som skjer i første omgang. Har noen store sjanser, men en god Diego Alves i bortelagets mål hindrer uruguayaneren gang på gang. Når vi trengte målet som mest, da er han der. På en retur hamrer Suárez inn 2-2. Da det gjensto få sekunder av overtiden skaffer Suárez straffe og gir Messi ansvaret fra elleve meter.
Neymar (6): Virker frisk og rask og verter opp med finter og dragninger, men brassen skaper ikke så alt for mye foran mål. Gang på gang så savner jeg det lille ekstra fra Neymar.
Rakitic (7): Blir byttet inn til fordel for en skadet Iniesta. Som vanlig en av de som løper og jobber mest. Har god pasningstreffsikkerhet og bidrar til å skape ting fremover i banen. Har en gigantisk mulighet på så og si åpen kasse like etter pause, men presterer å skyte ballen i stolpen. En god kamp av kroaten.
Denis Suárez (6): Kommer inn for André Gomes etter 70 spilte minutter. 22-åringen jobber på og får en mye mer offensiv rolle enn Gomes. Har mye ball med greier ikke å utrette noe foran mål. Er dog en trussel for Valencia. Smart bytte av Enrique.