[Valencia CF 2 – 3 FC Barcelona] Undertegnede måtte nesten rive alle notater og begynne på nytt etter de to siste minuttene i kampen da Messi sørget for tre poeng.
En allerede vanskelig bortekamp ble gjort enda vanskeligere da Iniesta måtte ut med skade. Kampen ebbet frem og tilbake hele tiden med store muligheter til begge lag og høy intensitet. Her følger referatet etter ettermiddagens kamp mot Valencia.

Grusom start

Kampen begynte med et sterkt Valencia som beholdt ballen og kontrollerte spillet godt. Et nykomponert forsvar uten Piqué eller Alba skulle virkelig få prøve seg. Kampens første store hendelse ble dog mye verre enn et baklengsmål. Iniesta ble båret ut etter hva som lignet på et alvorlig overstrekk i kneet (senere rapporter regner med 3-4 måneder ute). Valencia-spillerne fortsatte å hagle etter Barcelona-spillerne – Messi bestemte seg for å sette tonen og banket inn kampens første mål etter 22 minutter.
Forsvaret ble satt på den nevnte prøven da Valencia noen minutter senere kom til en stor mulighet. Digne ble for andre gang parkert og fraløpt av João Cancelo, og Umtiti solgte seg litt for mye da innlegget kom inn i boksen. Heldigvis for Barça var det ingen hvite trøyer som kunne møte ballen. Det høye tempoet fortsatte og Barcelona hadde minst to store muligheter til å doble ledelsen, men Diego Alves var våken i buret. Sergio Busquets var også heldig som slapp unna med to gule i førsteomgangen. Rett før pause vartet Marc André ter Stegen opp med en god redning og lagene gikk til garderobene med en 0-1-ledelse til Barcelona.

Etter pausen

Valencia gjorde et bytte i pausen og Munir El Haddadi kom på. Den unge spissen var selvfølgelig spilleren som skulle utligne for hjemmelaget da etter 52 minutter Marc André ter Stegen ble overlistet med en klasseavslutning. Fire minutter senere var snuoperasjonen komplett da Rodrigo avsluttet med volley etter en vidunderlig pasning fra Nani. 2-1 med 30 minutter igjen.
Det stoppet ikke der med kaos. Rett før klokken var slaget 62 minutter kom Barcelona til en kjempemulighet. Ballen gikk på retur, men heldigvis var Luis Suárez der og hamret endelig ballen i mål. Barcelona klarte likevel ikke å få kontroll på kampen. Fikk mange frispark, men samtlige gikk over mål. Nani kom på en meget god mulighet med 10 minutter igjen, men heldigvis for Barcelona skøyt portugiseren utenfor. I sedvanlig stil for denne kampen fikk selvfølgelig Luis Suárez enda en mulighet til å score, men støtte ballen over mål.
Det blir lagt til to minutters tilleggstid og rett før dommeren skal til å blåse av etter 92 minutter, blir Luis Suárez felt innenfor sekstenmeteren til Valencia. Det blir Messi mot Diego Alves på straffer. Sistnevnte er en maskin til å redde straffer, men Messi var iskald og satte straffen så vidt bak keeperen. En knusende spennende avslutning på en like intensiv kamp. Dessverre for kampens del ble Neymar truffet av et prosjektil fra tribunen og det haglet med gloser fra Messi. Lagene gikk hvert til sitt, men humøret var for all del ikke på topp.