Luis Enrique stilte tidligere i dag til pressekonferanse foran morgendagens kamp mot Valencia CF.
Etter midtuke-kampen mot Manchester City haglet det naturligvis spørsmål om Messi. Luis Enrique ble spurt om noen managere i verden faktisk kan stoppe Messi, og han svarte at Pep Guardiola kjenner han ganske godt, han klarer likevel ikke stoppe Messi. Barcelona-manageren forklarer at Valencia er et vanskelig lag å møte, men understreker at med Messi er alt mulig:

— Valencia har et høyt fysisk og teknisk nivå i laget sitt. Starten på sesongen har ikke vært den beste, men de har noen gode spillere. De spiller annerledes defensivt nå med Prandelli i forhold til hva de gjorde tidligere i sesongen. Vi møter et ukjent lag siden Cesare Prandelli ikke hatt så lang tid som manager og det blir en utfordring. Hvis Messi er «Messi» er vi klare som egg.

Igjen er Barcelona i et tett kampprogram, men Luis Enrique nekter å kommentere saken stort:

— Kampprogrammet er som det er. Jeg er ikke bekymret fordi det er ikke noe vi kan gjøre noe med.

Luis Enrique kom også med noen kommentarer og analyser med respekt til den nye Valencia-manageren, Cesare Prandelli:

— Siden jeg har sett så lite av Prandelli blir det vanskelig å spå hvilken type kamp det blir. Lag kan bestemme seg for enten å presse høyt eller sitte tilbake og absorbere det som kommer deres vei. I morgen må vi være i toppform slik at vi kan både skape muligheter for våre spillere samtidig som vi ikke lar motstanderen komme til store muligheter.

— Flesteparten av lagene vi møter velger sistnevnte valg; de sitter tilbake for å forsøke å kontrollere angrepet vårt.

Lovord for Luis Suárez

Luis Suárez vant nylig gullstøvelen for andre år på rad. Superspissen var toppscorer i Europa forrige sesong og høster stor pris fra lagkamerater og manager:

— Han har utviklet seg stort med tanke på antall målgivende pasninger og hans bidrag defensivt. Det spesielle med Barcelona er at alle spillere bidrar i alle faser samme hvilken posisjon de spiller i.