Det ble en merkelig kamp på Camp Nou hvor Barcelona vant 4-0 over Peps Manchester City. Her er vurderingene:
Ter Stegen (8): Blir en aktiv pasningsspiller da bortelaget presser høyt og tvinger til mye spill i bakre rekker. Det blir til at man sitter med en klump i halsen, men tyskeren greier seg fint. Har noen utrolig flotte redninger og gjør en god jobb mellom stolpene.
Macherano (7): Etter mange dårlige prestasjoner i det siste, virker det som om argentineren har tatt seg selv i nakkeskinnet. I en litt mer offensiv rolle ute på høyresiden gjør Masch en god jobb. Solide taklinger og godt press blir viktig både i det defensive spillet, men også offensivt.
Pique (6): Pique gjør en solid jobb helt til også han drar på seg en skade og blir Barcas andre bytte før 45 minutter. Den selverklærte fremtidige presidenten til Barcelona ser ut til å trokke over i en duell med David Silva. Byttes ut like før 40 spilte minuttet til fordel for franskmannen Mathieu.
Umtiti (10BB):. Franskmannen er en bauta i forsvaret. Tar virkelig ansvar. Han er trygg med ballen og sterk som en okse i duellspillet. Det er noe helt spesielt med å se Umtiti spille, han har en trygghet og kontroll som få andre forsvarspillere har. Med flere brudd enn noen andre i CL i år, en pasningstreffsikkerhet på 94%, 8-1 i dueller og vinner av 4 av 4 løpsdueller får Umtiti æren av å dele prisen som banens beste med tremålscorer Lionél Messi.
Jordi Alba (5): Dessverre for Jordi så må han be om å bli byttet ut allerede etter 9 minutter. Virket frisk og fin i starten, men signaliserte til benken om å bli byttet. Inn kom Lucas Digne.
Rakitic (8): Kroaten jobber steinhardt både offensivt og defensivt. Er nære på scoring etter halvtimen spilt da Messi slår firspark inn til Raki, men ballen heades over mål. Er en viktig brikke i gjenvinningsfasen og blir sentral i mye av det som skjer på midtbanen. En svært god kamp av Rakitic.
Busquets (6): Har ikke vært helt seg selv i det siste, og det samme må sies i dag. Blekkspruten er langt i fra toppnivå, men leverer ikke en dårlig kamp. Gjør ingen store feil og er trygg i pasningspillet, men magien mangler.
Iniesta (7): Don Andrés gjør en god kamp. Er en ren glede å se hvordan han flyter rundt på gressmatta og slår lekende helflikker og dribler seg forbi verdensklassespillere. Har målgivende på 1-0 da han legger igjen til Leo Messi. Er ellers aktiv i oppbyggingen av spillet på midtbanen og gjør en god kamp. Blir byttet ut til fordel for André Gomes etter rundt 80 spilte minutter.
Messi (10BB): Starter kampen friskt og er den som setter i gang showet. Etter 16 spilte minutter dribler han Bravo og setter inn Barcelonas første på lekende vis. Viser seg virkelig frem med lynraske rykk, genial spillfortåelse og en teknikk fra et annet univers. Uanstrengt og kontrolert er ordene Roar Stokke bruker om Messi da han banker inn det andre for dagen. Argentineren gir seg ikke der. Etter 68 minutter får han servert ballen av Suárez og kan relativt enkelt sette inn sitt andre hatrick i årets Champions League. Når det gjenstår knappe fem minutter dribler Messi seg inn i sekstenmeteren og skaffer straffespark. Skuddet fra ellevemetersmerket overlater han til Neymar. Deler dagen banens beste-pris med forsvarsbautaen Umtiti.
Suárez (6): Gjør ikke så alt for mye av seg i første omgang. Jobber på og er råsterk i duellene, men skaper ikke alt for mye. Like før første omgang blåses av blir han spilt igjennom av Messi og kommer til en avslutning, men Bravo lar ikke lærkula treffe nettet. Etter 68 minutter får uruguayaneren ballen spilt igjennom av bortelagets Gündogan og på uselvisk vis spiller han ballen til Leo Messi som setter inn 3-0.
Neymar (6): Ingen festaften for brasilianeren. Er nesten ikke til å se i første omgang og heller ikke i andre. Loser rundt og kommer til lite sjanser. Får en gigantisk sjanse når det gjenstår ti minutter av kampen men Caballero gjør en god jobb i bortelagets mål. Etter en ganske så dårlig kamp av Neymar får han æren av å ta straffesparket Messi skaffer etter 86 minutter. Vi har sett det før, og vi ser det igjen; brassen bommer fra elleve meter. Dette smakte nok ikke godt og det tok ikke mer enn tre minutter for Neymar å drible vekk to City-spillere og banke inn sitt første for kampen, 4-0.
Innbyttere:
Lucas Digne (7): Blir byttet inn etter 9 minutter da Jordi Alba må av med skade. Viser seg arbeidsvillig og er løpsterk langs venstrelinja. Er trygg med ballen i bena og spiller trygt og enkelt. En god kamp av Digne.
Mathieu (2): Blir byttet inn for Pique like før pause og gjør ikke så alt for mye av seg. Pådrar seg et gult kort etter 71 minutter og to minutter senere virker det som om han har helt glemt bort dette, da han hodeløst takler Raheem Sterling og pådrar seg sitt andre gule, og får dermed rødt kort. Rett og slett elendig av franskmannen.
André Gomes (5): Blir byttet inn for Don Andrés og får ti minutter på gressmatta mot de engelske gigantene. Viser tempo, styrke og god teknikk. Gjør dog ikke så alt for mye på de ti minuttene han får og får derfor ikke noe ekstra fra meg i dag.