Guardiola returnerer til Camp Nou, men denne gangen er det som Manchester City manager.
Barcelona møter nok en gang Manchester City i Champions League, denne gangen med vår tidligere manager, Pep, som leder. I gruppe C er det Barcelona som troner øverst, med seks poeng, med City bak med fire poeng.

Varierende resultat fra begge sider

Forrige kamp Manchester City spilte, var mot Everton på hjemmebane. Dette endte med uavgjort, der både Bruyne og Aguero fikk sjansen fra straffemerket, men feilet. Dette betyr at City har gått to kamper uten seier i Premier League. De er likevel på en delt første plass for øyeblikket med 19 poeng, sammen med Arsenal. Barcelonas siste kamp var mot Deportivo og endte med 4-0 til hjemmelaget på Camp Nou. Tidligere denne måneden, nærmere bestemt andre oktober, tapte begge lagene mot hver sin motstander. City tapte mot Tottenham og Barcelona tapte 4-3 mot Celta Vigo. Barcelona ligger for øyeblikket på fjerde plass i la liga, noe som forhåpentligvis endrer seg snart.

Første plass i gruppa

I Champions League sammenheng har Barcelona vunnet to av to kamper, mot tysk og skotsk motstand. Barcelona storspilte mot Celtic og sluttet ikke før stillingen var 7-0 på Camp Nou. Borte mot Ter Stegen sin tidligere arbeidsgiver, M´Gladbach, ble resultatet 1-2 til Barcelona. Manchester City derimot, slet seg til uavgjort mot Celtic på bortebane. Men Celtic Park har en herlig atmosfære, så det er aldri lett å møte Celtic på deres hjemmebane. Mot tyskerne derimot, vant City solid 4-0 på hjemmebane.
Dette gjør at City er nummer to i gruppe C.

Da Messi sjokkerte Guardiola

Alle husker da Lionel Messi ga Manchester City og resten av verden en leksjon i fotball. Vi glemmer ikke tunellen Messi tok på stakkars Milner, der selv Guardiola måtte holde seg foran fjeset av det han så fra argentineren. Sammen med sine medspillere ble Manchester City rundspilt. Er City farligere nå som de har Guardiola? Han er en som kjenner til Barcelonas spillestil endel bedre enn mannen i gata.

Statistikken på vår side

Barcelona har dog statistikken på sin side. Av engelske lag er det kun Liverpool som har slått Barcelona på Camp Nou, og det var i 2007. Engelske lag har etter dette møtt opp på Camp Nou nitten ganger, da har det endt med elleve seiere til Barcelona og åtte uavgjort. I de siste fire kampene mot City har Barcelona vunnet alle. Barcelona skårer som regel på hjemmebane, og de har skåret de siste 17 gangene på Camp Nou når det har vært Champions League spill.
Med Messi tilbake fra skade, som skåret på under fem minutter etter innbytte mot Deportivo, lover det godt for Barcelona. Med et positivt lag, som har fansen i ryggen, kan dette gå vår veg mot de blå fra Manchester.