En katatrofal aften sett med Barcelona-øyne. Her er vurderingene:
Ter Stegen (1): – Som keeper for Barcelona har du ingen god dag på jobben når du slipper inn fire mål. Har en hårete pasning som leder til 1-0. De to neste kan man ikke direkte klandre tyskeren for, men som vokter av buret har alt av mål i mot noe å si på børsen. Det som virkelig ødelegger for Ter Stegen er nonchalant fotarbeid. Av en eller annen grunn finner han ut at han skal chippe ballen over en Celta-spiller, men det greier han selvfølgelig ikke, noe som ender med at han skyter ballen rett i trynet på en forvirra lysblå spirrevipp og ballen spretter i mål. ELENDIG.
Sergi Roberto (5): Dagens opptreden lever ikke opp til det nivået vi har sett av Sergi tidligere denne sesongen, men spanjolen gjør en god jobb. Han er løpsvillig og spiller både smart og trygt.
Pique (8): BB Den høyreiste katalaneren gjør en god jobb i forsvar og har kontroll på de situasjonene han er involvert i. Stusser inn Barcelonas første og bidrar mye offensivt i andre omgang. Fire minutter før slutt header han inn sitt andre for dagen noe som setter fyr på de siste minuttene. Er en meter unna sin første hattrick.
Mathieu (4): Et elendig skuddforsøk, pasningsfeil, meningsløse raid og ikke minst et selvmål. Dette er franskmannens første omgang kort oppsummert. Kommer seg utover andre omgang, men det er langt i fra godt nok.
Alba (4): Til tross for å være kjapp til bens henger den lille spanjolen etter ved flere anledninger. Han gjør ting tungvindt for seg selv og plasserer seg feil gang på gang. Kommer seg litt utover i andre omgang, men blir byttet ut rundt 82 minutter til fordel for Paco Alcacer.
André Gomes (6): Den portugiske midtbanespilleren viser god teknikk, fart og styrke. Gjør en brukbar jobb, og blir mer involvert fremover i andre omgang. Skaffer et straffespark etter timen spilt. Blir så flyttet lenger ned i banen da Enrique velger å bytte inn mer offensiv kraft.
Busquets (3): Det har ikke vært noen strålende sesongstart for Busi. Midtbaneankeret må virkelig våkne opp, til tider kan det virke som han drømmer seg bort. Han kunne trengt en trening med guttelagstreneren min Ken: «LETT PÅ TÅ!». Rett og slett for dårlig. Blir byttet ut etter 75 minuttet til fordel for Denis Suárez.
Arda Turan (7): Tyrkeren er den på midtbanen som i første omgang er med å skape noe offensivt. Har fine kombinasjoner med Suárez og Neymar, men ingenting ender med kyss og klem. Blir flyttet opp i banen i andre omgang og er dermed enda mer involvert i det offensive spillet. Er en viktig brikke i jakten på å ta igjen de tre Barcelona slapp inn i første omgang.
Rafinha (4): Unge Alcantara er nesten ikke til å se ute på banen. De gangene han er involvert går det mye i enkle pasninger ut til Sergi. Blir byttet ut i pausen til fordel for Iniesta.
Suárez (4): Som spiss for FC Barcelona forventes det mål fra deg når du får 90 minutter på gressmatta. Særlig i en kamp hvor mål blir så viktige som de ble i dag. Ikke godt nok av uruguayaneren.
Neymar (6): Brassen har ingen stor dag på jobben. Sliter litt med å komme til de helt store mulighetene. Er trygg fra elleve meter da han setter inn Barcelonas andre. Skulle hatt straffespark rundt 70 minutter da han blir regelrett revet ned. Rett før slutt er han nære på å sette inn 4-4.
Iniesta (6): I sin kamp nr. 600 for Barcelona gjør Iniesta en meget god jobb. Lister seg forbi lyseblå slik bare han kan. Slår frisparket som fører til Barcelonas første.
Denis Suárez (5): Blir byttet inn etter rundt 75 minutter for Busquets og gjør en god jobb. Er trygg med ballen i beina og spiller trygt.
Paco Alcacer (N/A): Blir byttet inn for Alba etter at Ter Stegen roter det til. Er ikke mye involvert.