Til tross for et iherdig forsøk på en snuoperasjon, ble det tap denne sesongen også.
Barcelona kommer til Celta uten Messi og Umtiti, som ville vært naturlige i startoppstillingen, men idag skulle andre få prøve seg. Barcelona visste at Celta er en tøff motstander, så startoppstillingen ut til å være grei nok til å gi Celta relativt god motstand. Men det vi ser på papiret er ikke alltid det vi får servert. Forrige bortekamp mot Celta endte ganske overraskende 4-1, men det var ett Barcelona med selvtillit som startet kampen idag. Etter ti minutter med mye press, men frustrerende nok uten resultat tok sakte, men sikkert, Celta over styringen på kampen til hjemmepublikummet sin fornøyelse.

Valset ned av Celta

Etter 22 spilte minutter slo Celta til med 1-0 med mål fra Pione Sisto. Knappe ti minutter senere skårer Celta igjen med mål fra Aspas. Før Barcelona-spillerne rekker å riste av seg skuffelsen over 2-0 på så kort tid, er stillingen hele 3-0 til Celta. En kan spørre seg hvor angriperne var i denne kampen. Suárez så ut til å ha gjemt seg og savnet etter Messi var tydelig, ikke bare fra supporterne. Det var utrolig mange personlige tabber gjennom kampen, som ble helt avgjørende idag. Triks og pasninger som Ter Stegen vanligvis blir hyllet for, med hans normalt sett gode presisjon og nøyaktighet, var idag ikke som de pleide. Det ble fatalt og ødela Barcelonas sjanse til tre poeng og tabelltopp. Med slurving i forsvaret, lite effektivitet foran mål av angriperne våre, et selvmål av Mathieu, en unormalt ufokusert Busquets som kaptein, som vanligvis briljerer på midtbanen, ble det et eneste stort kaos. Det skal også nevnest at det var et annet lag på andre siden av banen, som hadde bestemt seg for å kjempe til siste slutt.

To store ledere

Hva ble sagt i garderoben? En vet iallefall hvem som ble byttet på banen, det var tydelig. En som var sårt savnet i første omgang, vår kjære kaptein Andrès Iniesta. En spiller som utgjør en enorm forskjell for Barcelona, satte endelig spillet skikkelig i gang. Tretten minutter med kapteinen vår på banen gjorde susen. Piquè skårer etter 58 minutter med Iniesta som servitør. Seks minutter senere blir Gomes felt innenfor sekstenmeteren. Neymar trer frem og setter straffen. Stillingen er 3-2 til Celta. Spillerne har troa på å snu dette. Denis Suarez blir byttet inn for Busquets, men når troen er på sitt høyeste slår Celta oss ned igjen og skårer 4-2 med en svær tabbe fra Ter Stegen. Han så ut til å vite hvem sin feil dette målet var. Noe han også tok fullt ansvar for etter kampen. Men vår kjære forsvarkjempe, Gerard Piquè, gir aldri opp på vegne av sitt kjære Barcelona. Alba blir byttet ut til fordel for Alcácer, som ikke rekker å involvere seg altfor mye før det blir blåst i fløyta. Iniesta prøver å spille seg gjennom med resten av angriperne, men lykkes ikke helt. I 87 minutt slår Denis Suarez ballen til Piquè som setter ballen i mål med hodet. Minutter senere er han i nærheten av å fullføre snuoperasjonen og sikre uavgjort, men ballen går like utenfor. Selv etter en fantastisk stå-på-vilje, av forhåpentligvis vår fremtidige kaptein Piquè, ender det med et skuffende tap for Barcelona. Det er mye å ta tak i for Enrique og spillerne, men først er det internasjonal pause til fordel for landslagene.