23. september i fjor gikk Barca på en blemme av de sjeldne på Estadio de Balaídos i Vigo.
Celta Vigo, Luchos gamle arbeidsplass, ble for sterke for et sjokkert Barca, og kampen endte til slutt 4-1 til hjemmelaget. Nolito, Aspas og co. kjørte over Barca og skapte en flust av store sjanser, mens Messi, Neymar og co. ikke fikk hull på en glimrende Sergio Álvarez i Celtaburet.
For å unngå en ny slik blemme har Enrique forsøkt å finne motgrep mot det ekstreme presset og de lynraske kontringene til Celta, samt at hjemmelaget mangler Nolito (City) fra fjorårets oppgjør. Barca på sin side er trolig styrket siden sist, og dersom Sergi Roberto fortsetter storspillet på backplassen blir det vanskeligere for Berizzos kontringskåte menn. Derimot blir det svært viktig at både Busquets og Alba spiller vesentlig bedre enn sist CL-kamp mot BMG fordi Celta virker å ha funnet formen etter en treg start på sesongen.
Barca stiller noenlunde fulltallig med unntak av Messi og Umtiti. Kampen blir Barcas tredje strake bortekamp og etterfølges av en landslagspause. Med på fredagens trening var derimot B-lagsspillerne Gumbau, Abeledo, Paik og Borja López, men det er ikke sannsynlig at noen av de vil starte eller få spilletid mot Celta.
Vil Arda Turan fortsette formstigningen og kan Neymar få fart på nettkjenningene i Messis fravær?
Hva? – La Liga
Hvem? – Celta Vigo – FC Barcelona
Hvor? – Balaídos
Når? – Søndag 01.10 kl: 20:45
TV: Viasat Fotball
Nett: Viaplay
Drømmer du om å se Messi live på stadion? Bli med oss på tur da vel? Sjekk hvordan du kan melde deg på her.