Barcelona tar en sterk borteseier mot et modig Leganés. Her er vurderingene:
Ter Stegen (6): Er ikke mye involvert, og gjør ingen store feil. Det virker som om tyskeren har funnet seg til rette i klubben og gjør en brukbar jobb. Slipper inn et frispark etter 81 minutter, men med tanke på kvaliteten på dette kan ingen klandre Ter Stegen.
Mascherano (3): Argentineren sliter veldig. Til tider kan han minne om en vassen old-boys-spiller. Greier ikke å holde tempoet til det antatt svakeste laget i La Liga, og bruker unødvendig mange touch til de enkleste oppgaver. Kommer seg litt utover i andre omgang.
Pique (6): Den høyreiste katalaneren gjør en god jobb i forsvar. Kommer litt i skyggen av en solid Umtiti, men gjør seg ikke til skam og fortjener derfor ingen trekk.
Umtiti (9): Franskmannen gjør en solid jobb i de bakre rekker og beviser seg verdig en fast plass i startelleveren. Posisjonerer seg godt og har noen svært viktige inngrep som høyst sannsynlig reddet baklengsmål. Er trygg med ballen og vinner så og si alt av dueller.
Rafinha (7): Gjør en helt grei kamp, men sliter litt med å finne rollen sin ute på matta. Brasilianeren er god med ballen i beina og gjør ingen store feil, men i det offensive spillet blir mye bare halvveis. Dette er fasiten helt til han ut fra ingenting hamrer ballen i krysset fra 18 meter.
Rakitic (5): Kroaten spiller en grei kamp, men blir i noen tilfeller litt for treig. Er unødvendig sent ut i flere dueller og blir byttet ut etter 57 minutter til fordel for Arda Turan.
Iniesta (7): Spanjolen spiller en god kamp og gjør ingen store feil. Viser seg dog ikke fra sin beste side, men fortjener ikke trekk da han leverer en god kamp og styrer midtbanen. Blir byttet ut til stående applaus fra bortepublikumet til fordel for Denis Suárez.
Jordi Alba (5): Alba gjør en grei kamp. Ingen store feil, men viser seg heller ikke så mye frem. Kommer seg utover i andre omgang, men det blir ikke det helt store fra den hurtige venstrebacken som ble tildelt en litt mer offensiv rolle i dagens kamp.
Messi (9) BB: Den lille magikeren koser seg ute på matta og får prisen som banens beste i tett konkurranse med Umtiti og Suárez. Virker frisk og er mye involvert. Får ballen servert av Suárez etter 15 minutter på blank kasse og setter dermed inn kampens første. Etter halvtimen spilt viser han seg frem igjen da han plukker opp ballen høyt i banen og setter opp Suárez som alene med keeper triller inn 2-0. Jobber godt og skaper mye fremover på banen. Er også involvert i Neymars 3-0-mål da han sender en leken stikker gjennom til Suárez. Scorer sitt andre for dagen da han dundrer ballen i krysset fra straffemerket.
Suárez (9): El Pistolero gjør en meget god kamp. Etter bare 15 minutter sender han ballen til Messi og markerer seg med en assist. Er sterk som en okse og bidrar til å skape mye uro og trøbbel i Leganés-forsvaret. Scorer Barcelonas andre mål etter å ha fått ballen på sølvfat fra sin argentinske angrepskollega. Like før pause inviterer han Neymar med på showet og setter han opp alene foran mål. Med ett mål og to assist får uruguayaneren blir byttet ut etter 55 minutter til fordel for Paco Alcacer.
Neymar (7): Brassen er frisk på vingen i dag og ser ut til å kose seg med ballen. Skaper masse fremover og kombinerer bra med sine angrepskollegaer. Blir til tider litt for puslete i det fysiske spillet. Neymar får også skrive seg opp på scoringslista da han blir servert av Suárez like før pause. Blir mye plaget av Leganés-spillerne og skaffer et straffespark etter 54 minutter.
Paco Alcacer (5): Blir byttet inn for Suárez i det 55. minutt. Kan på ingen måte sammenlignes med Suárez, men kommer allikevell til brukbare sjanser, uten at disse resulterer i mål.
Arda Turan (6): Blir byttet inn etter 57 minutter, og virker å være friskere enn Rakitic. Tar intiativ fremover i banen og er venn med ballen. Roter det til i noen tilfeller, men rydder selv opp.
Denis Suárez (5): Blir byttet inn etter rundt 65 minutter og gjør en brukbar jobb. Er trygg med ballen i beina og spiller trygt. Blir litt mange støttepasninger og lite offensivt intiativ.