(Athletic Bilbao–Barcelona 0–1): Barcelona tok med seg 3 poeng hjem fra Baskerland i Luis Enriques 100 seier som Barcelona-trener.
Kampen startet i et forrykende tempo hvor begge lag ønsket å skape sjanser. Athletic sto høyt i banen med et formål om å stresse Barcelona. Til tross for det var spillerne tro til sin stil og spilte ut Athletic gang på gang, ved unntak av noen ganger hvor det virkelig kunne gått galt.
Barcelona skapte første sjanse hvor Rakitic, Messi og Denis Suarez kombinerte fint. Denis kom litt bakpå og sendte ballen til slutt himmelhøyt over mål.
Rett etter det fikk Barcelona et annulert mål. Messi slår en genial pasning til Luis Suarez, som deretter slår inn til Arda Turan på blankt mål. Reprisen viste at Luis Suarez var i en hårfin offside.
Og etter 21 minutter kommer scoringen. Luis Suarez blir spilt opp feilvendt og vender bort mannen bak ryggen sin. Slår deretter en pasning ut mot venstre til Arda. Han ser Rakitic kommer på et dypt løp fra lengre bak i banen. Arda slår et nydelig innlegg på pannen til Rakitic som stanger Barcelona i ledelsen.
Barcelona viste kontroll under kampen, selv om Athletic fikk sine sjanser gjennom tabber fra oss. Ter Stegen og Busquets hadde noen forferdelige pasninger i den oppbyggende fasen av spillet. Heldigvis utnyttet ikke Athletic Bilbao sjansene de fikk servert.
Luis Suarez var stor når han fikk ballen feilvendt. Klarte alltid å holde på ballen og vinkle den ut enten til Messi eller Arda Turan. Det var slik for det meste Barcelona skapte sine sjanser.
Utover i andreomgang ble Barcelona etterhvert presset litt ned i banen. Da kom Mascherano og Andre Gomes inn som et frisk pust. Etter det fikk de igjen mer kontroll på spillet og skapte store sjanser som vi dessverre ikke klarte å utnytte.
Alt i alt tar vi med oss tre sterke poeng hjem til Catalonia etter det som var forventet som en av de hardeste bortekampene i år. Nå kan vi fokusere på neste hjemmekamp mot nyopprykkede Alavés.