La Liga 2016/2017 er bare timer unna å sparkes i gang, og det i egen storstue — Camp Nou.
Ventetiden er over, kvart over seks lørdag kveld starter denne sesongens La Liga sett med Barça-øyne. Real Betis kommer på besøk for å ryste de regjerende seriemesterne på eget gress, men katalerne har hatt en god progresjon i sesongforberedelsene og ser for øyeblikket skarpe ut.

Tidligere kamper

Forrige gang disse lagene spilte på Camp Nou var 30. desember 2015. Barcelona feiret tidlig nyttår og vartet opp med et fyrverkeri av en kamp og vant 4–0 etter mål av Messi, Suárez x2 og et selvmål av Heiko Westermann. Men vi skal ikke så langt tilbake for å finne det siste møtet mellom Betis og Barça. 30. april i år dro nemlig Barcelona til Sevilla for å spille den tredje siste seriekampen i forrige sesong mot Betis. Kampen endte 0–2 til Barcelona etter mål av Rakitic og Suárez.

God start av nysigneringene

FC Barcelonas nye helter har alle fått spille i sesongoppkjøringen og ser tilsynelatende friske og raske ut til sesongstarten. Det blir spennende å følge våre nye 22-åringer og deres slagside og utvikling i den blå-røde drakta.
Samuel Umtiti har satt standarden for hvordan han kommer til å spille i forsvar og viste en god figur mot Sevilla i supercupen. Franskmannen vil bli en viktig brikke å ha for forsvaret som har forbedringspotensiale. Å få inn en ung og god spiller vil skape konkurranse spillerne imellom og bredde i troppen. Lucas Digne har også vist seg fra en meget god side og vil sammen med Jordi Alba danne et superpar som må sloss om minuttene på venstrebacken. Denis Suárez som tilbrakte to år i Barcelona B (2013-2015) før returen i år vil nok — ifølge undertegnede — bli vår nye Pedro-type. En spiller som alltid leverer jevnt og trutt og skaper bredde i troppen. Han kommer til å bli en god avlaster for den ustoppelige trioen foran og har litt av Barcelona-genet i seg. André Gomes er også en spennende spiller som vi vil få se en god del til. Den allsidige midtbane-spilleren vil supplere Iniesta og Rakitic godt på midten, også blir det spennende å se om publikumsfavoritten Sergi Samper også får tid nok til å gro inn i førstelaget dette året.
Så gjenstår det bare å se om vi kan få en god og viktig start på sesongen eller om Real Betis kan stikke kjepper i de store Barcelona-hjulene. Interessant skal det også bli å følge lagets og nykommernes progresjon og kjemi utover høsten etterhvert som de blir bedre kjent. Skal vi klare vårt tredje strake seriegull? Real Betis er første skritt på veien.
Hva? La Liga, 1. serierunde 2016/2017-sesongen
Hvem? FC Barcelona – Real Betis Balompié
Hvor? Camp Nou, Barcelona
Når? Lørdag 20. august kl. 18.15
Hvordan? Viasat Fotball / Viaplay