(FC Barcelona–Sevilla 2–0): Lagene måtte helt til ekstraomganger for å avgjøre kampen, hvor Barça trakk det lengste strået.
Ingen av lagene klarte å få hull på byllen i løpet av ordinær tid, og dermed måtte det hele avgjøres i ekstraomganger. Den forløsende 1-0-scoringen sørget venstreback Jordi Alba for, med Leo Messi som regissør. Like før slutt doblet Neymar ledelsen, og nok en gang var det Messi som var nest sist på ballen. Dermed er cupgullet i boks for Luis Enriques mannskap.

Mascherano utvist

Forrige uke innkasserte Barça ligagullet etter å ha slått Granada overlegent på bortebane. Søndag kveld var det cupgullet som skulle sikres. På motsatt banehalvdel stod Sevilla, et lag som ikke lar seg beseire uten kamp.
Det var imidlertid Barça som skapte den første store sjansen på Vicente Calderón. Luis Suárez, som scoret hattrick i serieavslutningen mot Granada, ble spilt gjennom av Andrés Iniesta på vakkert vis etter syv minutter. Uruguayaneren hadde imidlertid ikke stilt siktet og skjøt utenfor stolpen.
Resten av omgangen ble forholdsvis sjansefattig, men likevel ikke uten dramatikk. Drøye ti minutter før pause ble nemlig midtstopper Javier Mascherano utvist etter at han holdt Sevilla-spiss Kévin Gameiro i trøyen. Franskmannen var alene mot keeper Marc-André ter Stegen, og ble lagt i bakken av Mascherano. Dommer Carlos del Cerro Grande mente at han ble fratatt en klar målsjanse og Barça ble dermed redusert til ti mann.
Like før pause fikk midtstopper Gerard Piqué mulighet til å sende katalanerne i ledelsen, da han sendte ballen like over tverrliggeren med et kraftig hodestøt. Han var imidlertid ikke presis nok i avslutningsøyeblikket. Dermed gikk lagene til pause uten mål.

Alba sørget for jubel

Etter pause fikk Sevilla en gedigen mulighet til å ta ledelsen i Madrid. Éver Banega ladet kanonen fra avstand og traff innsiden av stolpen. Kort tid etterpå måtte Luis Suárez forlate banen med skade. Han ble erstattet av Rafinha. Målmaskinen har hatt en glimrende sesong, men måtte hinke av banen i sesongens siste kamp.
På overtid ble det utdelt enda et rødt kort. Denne gangen var det Éver Banega som ble utvist etter å ha veltet Neymar. Dermed ble begge lagene redusert til ti spillere.
Det stod 0-0 etter ordinær tid, og det hele måtte avgjøres i ekstraomganger. I første ekstraomgang ble Barça sendt i ledelsen av venstreback Jordi Alba, etter en utenomjordisk målgivende pasning fra Leo Messi. Dermed noterte Alba seg for sitt første mål for sesongen i en cupfinale på Vicente Calderón.
På slutten av første ekstraomgang doblet nesten Gerard Piqué ledelsen med et kraftfullt hodestøt, men Sevilla-keeper Sergio Rico avverget med et tigersprang.
I andre ekstraomgang ble kampens tredje røde kort utdelt, da Daniel Carriço mistet hodet og taklet Messi. Like etter utvisningen doblet Neymar ledelsen i Madrid, og sikret dermed cupgullet.

FC Barcelona–Sevilla 2–0

1–0: Jordi Alba (97)
2–0: Neymar (123)
FC Barcelona (4–3–3): Ter Stegen, Alves, Piqué, Mascherano, Alba, Busquets, Rakitic, Iniesta, Neymar, Messi, Luis Suárez.
Sevilla (4–2–3–1): Sergio Rico, Mariano, Carriço, Rami, Escudero, Krychowiak, Iborra, Coke, Banega, Vitolo, Gameiro.