I morgen skal seriegullet avgjøres, og Barca har alt i egne hender før bortekampen mot Granada.
Det var få, om noen, som trodde sesongens siste seriekamp skulle bli altavgjørende i kampen om gullet når Barca hadde henholdsvis 10 og 12 poengs luke til Atlético Madrid og Real Madrid. Den kraftige formduppen kombinert med litt uflyt og vanskelige oppgjør gjorde at hele forspranget ble spist opp i løpet av en måned, og selv om Barca stadig leder ligaen med et fattig poeng så betyr det trolig at kun seier er godt nok borte mot hardtarbeidende Granada.
Siden José González overtok Granada er de ubeseiret hjemme på Estadio Nuevo Los Cármenes, og de sikret overlevelse i primera división sist runde etter et kanonoppgjør borte mot Sevilla (1–4). I det motsatte oppgjøret hjemme på Camp Nou vant katalanerne greit 4–0, og selv om Granada-spillerne feiret fornyet kontrakt i midtuken vil de trolig gi alt mot mektige Barca, om ikke annet for æren.
De siste 4 bortekampene har Barca vunnet tre, og tapt én, men samtlige oppgjør har blitt tøffe og jevne, så bortelaget må trolig spille opp mot sitt aller beste lørdag ettermiddag. Også i kampen om toppscorertittelen leder Barca an med Suárez som største favoritt til å sikre seg Pichichi. Han har tre mål å gå på til andreplassen, og fóres av såpass mange magiske Messi-pasninger pr. kamp at det skal godt gjøres å gå av banen uten nettkjenning, selv mot defensivt dyktige Granada.
Hva? – La Liga
Hvem? – Granada C.F. — FC Barcelona
Hvor? – Estadio Nuevo Los Cármenes, Granada
Når? – Lørdag 14.05 kl: 17.00
TV: Viasat Fotball
Nett: Viaplay