Barcelona tar en sterk seier i Derbi Barceloní. Her er vurderingene:
Ter Stegen (5): Er ikke mye involvert, men gjør sakene sine greit. Er i noen tilfeller litt uryddig, men holder buret rent.
Dani Alves (7): Den livsglade brassen har en god dag på jobben. Er mye involvert og dyktig med ballen. Kombinerer bra med Messi og er med offensivt i banen. Ser ut til å kose seg på gressmatta.
Pique (6): Den høyreiste katalaneren gjør en god jobb i forsvar. Men blir ikke satt på noen store prøver av bortelaget.
Mascherano (7): Den hardtarbeidende argentineren gjør lite feil i forsvar. Blir i liten grad utfordret av Espanyols angrepspillere, men har en god dag på jobben.
Jordi Alba (5): Alba gjør en god kamp og er flink offensivt. Gjør ingen store feil, men viser seg heller ikke så mye frem. Blir byttet ut i det 69. minutt til fordel for Mathieu.
Rakitic (7): Kroaten spiller en god kamp og er sentral i oppbyggingen av angrep. Burde også hatt et mål da han er sist på ball, men målet ble feilaktig annullert. Blir byttet ut rundt 70 minutter.
Busquets (6): Blekkspruten på midten er som vanlig god og sikker med ball. Gjør en veldig bra jobb med å vinne ball på midten og i gjenvinningsfasen.
Iniesta (6): Iniesta spiller en god kamp og gjør ingen store feil. Viser seg heller ikke fra sin beste side og blir byttet ut rundt 70 minutter.
Messi (8): Den lille magikeren starter kampen med å lime et frispark i krysset slik bare han kan. Jobber godt og skaper mye fremover på banen. Burde muligens fått et straffespark etter rundt 30 minutter. Kan også notere seg for en assist da han sender en leken stikker igjennom til Suárez på 2-0.
Suárez (9-BB): El Pistolero gjør en god kamp. Bidrar til å skape mye uro og trøbbel i Espanyol-forsvaret og skaper flere store sjanser. Scorer Barcelonas andre og tredje på skikkelig goalgetter-vis. Blir mer og mer sentral utover i kampen og sender en flott assist til Neymar rundt 82 minutter. Med to mål og én assist får uruguayaneren prisen for banens beste.
Neymar (8): Brassen er veldig god på vingen i dag og ser ut til å kose seg med ballen. Skaper masse fremover og kombinerer bra med sine angrepskollegaer. Får også et pluss i boka for å jobbe bra i gjenvinningsfasen. Er veldig god i første omgang, men forsvinner litt etter pausen. Men brassen får også skrive seg opp på scoringslista da han etter nydelig spill setter ballen bak en utspilt bortekeeper.
Innbyttere:
Mathieu (5): Blir byttet inn for Alba i det 69. minutt og gjør en helt grei jobb.
Turan (5): Blir byttet inn rundt 70 minutter, men greier ikke å vise seg frem. Tyrkeren har litt å jobbe med fremover.
Rafinha (6): Blir byttet inn etter rundt 70 minutter og er ikke til å se før han benytter seg av en keepertabbe og setter inn 4-0.