Nå som Dani Alves begynner å dra på årene og snart forlater klubben er søken etter en ren HB-erstatter i gang for fullt. Også Adrianos VB-rolle skal fylles.
Den katalanske avisen Sport skriver nevner i dag de 10 mest aktuelle erstatterne på henholdsvis høyreback og venstreback for våre aldrende backer. Listen innehar navn som tidligere har vært i Barcas søkelys, samt en del nye:
Sterke kandidater med utviklingspotensiale
1. Wendell (22 år) – Spiller for Bayer Leverkusen og beskrives som teknisk, rask og god offensivt. Venstrebacken kan bekle flere roller og blir sett på som et godt prospekt for årene som kommer.
2. Bellerín (21 år) – Tidligere La Masia-produkt som nå nyter fast spilletid i Arsenal. Har vært blant engelskmennenes beste spillere denne sesongen og er lynrask. Utviklet seg mye under Wenger og anses som en god høyreback for fremtiden.
3. Fabinho (23 år) – Monaco-spilleren har vært i Barcas søkelys tidligere og beskrives som et fysisk unikum av en høyreback. Har enorm løpsstyrke og måler 188cm på strømpelesten så han ville også kunne bidratt på både defensive og offensive dødballer.
4. Digne (22 år) – PSG-backen har i år fått en del spilletid på utlån til AS Roma under Spalletti. Anses som en aktuell kandidat for fremtiden med et høyt potensiale som venstreback.
5. Ginter (22 år) – Den allsidige forsvareren til Dortmund har allerede 10 assists i år og er en vesentlig bidragsyter fremover i banen. Han har tidligere spilt både i angrep og som midtbaneanker, og kan bekle flere roller. Spiller nå midtstopper, men er kjent med blant annet høyreback fra tidligere.
Fremtidsprospekter
1. Theo Hernández (18 år) – Lillebroren til Lucas Hernández på Atl.Madrid følges tett av Barcas speidere og anses som et meget spennende fremtidig prospekt. Gutten er allsidig, rask og meget talentfull og kan bekle flere roller i forsvaret.
2. Almamy Touré (20 år) – Monacos skadeforfulgte stortalent anses som et av de mest spennende utviklingsprospektene på høyreback og følges visstnok tett av storklubbene. Teknisk og særdeles moden for alderen, men har slitt med skader de siste sesongene.
3. Raphäel Guerreiro (23 år) – Supertalentet fra Lorient er en franskfødt portugiser og anses som et av de største talentene i verden. Den venstrebeinte teknikeren kan bekle alle roller langs venstresiden, men må trolig forbedre seg defensivt før han passer inn som VB i en klubb som Barca.
4. Elseid Hysaj (22 år) – Den albanske unggutten spiller for Napoli og følges av alle de spanske storklubbene. Han er fysisk fit og overhode ikke skadeplaget, og anses som et spennende talent. Er i utgangspunktet en høyreback som også kan spille stopper med sin høyde på 182cm.
5. Jonny Castro (22 år) – Jonny kan bekle begge back-plassene og spiller fast for Celta Vigo. Han kjenner dessuten Luis Enrique godt fra årene i Celta og følges tett av Barcelona og Bayern München. Stort talent og meget sterk i duellspillet.
I tillegg kan det nevnes at både Bayerns Bernat og Valencias Gayá har vært i Barcas søkelys, men med tanke på at Albas venstreback-plass virker noenlunde sikret for årene som kommer kan det bli vrient å overtale noen fra å spille fast på et storlag til å sitte på benken for Barcelona.
Er noen av disse prospektene interessante eller finnes det bedre alternativer der ute?