Etter to kamper med 14–0 i samlet målforskjell for Katalanerne venter et langt sterkere Real Betis hjemme på Benito Villamarín i morgen kveld.
Betis har hatt en brukbar sesongavslutning og kan vise til sterke resultater både borte og hjemme. De er i tillegg kjent for å gjøre livet surt for topplagene, og gir sjelden (aldri) noe gratis. Hvis man ser bort ifra sist helgs Sevilla-derby hvor Betis tapte knepent har de i sine tre foregående ligaoppgjør vært svært gjerrige hjemover, og kun sluppet inn ett mål. Bortemålet kom i 1–1 kampen mot hjemmesterke Celta Vigo, mens de to øvrige oppgjørene hjemme på Benito Villamarín endte i 1–0 seire mot henholdsvis Levante og Las Palmas.
Real Betis ligger for øyeblikket på en finfin 13. plass på tabellen, trygt over nedrykkssumpa, men kun 3 fattige poeng bak Valencia på 8. plass. I årets oppgjør på Camp Nou like før nyttår vant Barca 4–0 etter scoringer av MSSN og i de tre foregående oppgjørene Messi har deltatt mot Betis har han scoret minimum 2 mål i hver kamp. Det har også blitt tildelt over én straffe i snitt pr. oppgjør over en lang periode, og halvparten av disse er brent (Barca sine). Messi scoret forresten mot Real Betis allerede tilbake i 2005/06-sesongen, så kanskje får han et slags 10-årsjubileum som Betis-senker i morgen?

Ingen enkel oppgave

For å stoppe Real Betis i morgen kan det virke smart å sette frimerke på Rubén Castro som alene har scoret 17 av Betis’ 31 mål i år. I tillegg har de tidligere Barca-guttene Xavi Torres og Martin Montoya fått mye spilletid av den nye treneren Juan Merino som tok over etter Pepe Mel.
I forkant av de tre gjenværende ligakampene som alle trolig må vinnes, hadde Enrique følgende på hjertet:

Våre tre siste kamper er veldig vanskelige, men jeg syns vi ser ut til å være i god form. Dette er hva vi har slåss for hele sesongen.

Enrique hevdet også at han trekker sine egne konklusjoner etter sesongslutt hvorvidt sesongen har vært suksessfull eller ei, til tross for at Piqué nylig uttalte at sesongen vil ha vært en flause om gullet glipper. På spørsmål om hvordan det er å se at en gigantledelse smuldrer opp svarer han:

Noen mente at ligaen allerede var over, men jeg sa det ikke stemte, og jeg fikk rett. Det er lite sannsynlig at lagene bak oss vil rote bort flere poeng, og etter alt presset vil jeg anse laget som ender øverst som verdig vinner.

Deretter fikk Enrique spørsmål fra pressen om hva han tenker om Totti i Roma, og om «Romerguden» kunne være aktuell for Barca.

Hvis vi kan få han til en rimelig pris, hvorfor ikke? Totti er selve grunnstenen i AS Roma.

Avslutningsvis ville ikke Enrique kritisere spillerne for det formmessige svalestupet den siste måneden, men komplementerte heller sesongen de har hatt i sin helhet. Han mente også at laget var i en privilegert situasjon og spiller god fotball nå som sesongen skal avgjøres.
Hva? – La Liga
Hvem? – Real Betis — Barcelona
Hvor? – Estadio Benito Villamarín, Sevilla
Når? – Lørdag 30.04 kl: 20.00
TV: Viasat Fotball
Nett: Viaplay