(FC Barcelona – Sporting Gijón: 6-0) Barcelona ble for store for Sporting etter en forrykende andre omgang!
Barcelona tok tidlig kontroll i kampen og i løpet av de første ti minuttene var det de som hadde stått for sjansene. Dog var det ingen av disse som var farlige nok til å kunne resultere i mål. Men det skulle ikke til så mye mer enn ti minutter for hjemmelaget til å sette ballen i nettet. Etter 13 minutter chippet Iniesta ballen inn i feltet, og ut kom Cuéllar for bokse ballen unna faresonen, men ballen endte opp til Messi som lett kunne heade ballen over en utspilt og feilplassert bortekeeper; 1-0 til Barcelona!
Etter målet senktet tempoet seg betydelig og det ble lenger tid mellom sjansene. Begge lagene hadde sine muligheter, men ingen var farlige nok til å sette verken Bravo eller Cuéllar på prøve.
Etter 39 minutter sendte Messi en nydelig stikker til Neymar gjennom Sporting-forsvaret. Brassen tok ballen med seg, men fant seg aldri muligheten til å avslutte. Istedet sendte han den videre til Suárez som prøvde seg på en avslutning, men skuddet ble blokkert og ballen gikk ut til hjørnespark. Det skulle ikke ta mange minuttene før Messi leverte nok en pasning i Michelin-klassen. Også denne gangen havnet ballen hos Neymar, men nok en gang greide han ikke å gjøre jobben.
Like før pause kom Sporting til deres desidert største sjanse så langt i kampen. Først prøvde Perez seg, men Mascherano blokkerte skuddet. På returen kom Halilovic, – som forøvrig er på utlån fra Barcelona – men den unge kroaten ble hindret av Piqué som reddet på streken.
Pause
I begynnelsen av andre omgang kunne det virke som om Sporting ville prøve seg på litt mer offensiv fotball, men det tok ikke lang tid før de fleste spillerne ikledt gult lå rundt egen sekstenmeter. Barcelona presset på og kom til flere sjanser. Messi greide å sette ballen i mål etter bare tre minutter ut i omgangen, men det ble dømt frispark rett før i en duell mellom Suárez og keeper Cuéllar. I løpet av det første kvarteret hadde Barcelona levert flere store sjanser. Både Messi, Suárez og Neymar var nære på flere ganger, men det ville seg ikke for de blå-røde.
Etter 63 minutter knakk omsider Barcelona koden. Messi sendte ballen ut til Iniesta som sendte den videre til Suárez. Nummer ni skuffet ikke og satt inn sitt 31. ligamål for sesongen. Uruguayaneren ligger dermed likt med Ronaldo på La Ligas toppscorerliste. 2-0 til hjemmelaget!
Etter målet kviknet Barcelona til og begynte å leke seg mer ute på gressmatta. Dette resulterte i en stor sjanse hvor MSN lekte med ballen mellom hverandre, men Messis avsluttning fant ikke hele veien til mål. Men mål skulle det bli, og det på straffespark. Alves prøvde seg på et innlegg, men ballen traff handen til en Sportingspiller. Suárez fikk æren av å ta straffesparket og han skuffet ikke. 3-0 til Barcelona! Toppscoreren økte antall ligamål til 32 og kunne nå jage hatricket.
Og hatrick skulle det bli! Like etter den første straffen ble det dømt ny straffe. Neymar ble dyttet inne i feltet og Suárez fikk æren nok en gang. Iskald som vanlig satt han ballen opp i venstre hjørne. 4-0 til Barcelona! Suárez har dermed 33 ligamål og ligger godt an til å ta Pichichi-troféet.
Alle gode ting er tre! Nok en straffe til hjemmelaget. Denne kan vel sies å være av den billigste varianten. I en duell mellom Neymar og Vranjes ser dommeren noe ingen andre ser og dømmer straffespark. Vranjes fikk i tillegg sitt andre gule for dagen og måtte gå den tunge turen ned i garderoben. Denne gangen var det Neymar som fikk avslutte fra elleve meter. Keeperen var på ballen, men brassen hadde flaksen på sin side og Barcelona gikk opp til 5-0!
Hjemmelaget var i fyr og flamme! Messi tok med seg ballen og sendte den ut til en ledig Suárez. Uruguayaneren var i scoringshumør og satt ballen inn i nærmeste hjørne! 6-0 til Barcelona! Suárez har dermed 34 ligamål denne sesongen og har scoret åtte mål på to kamper!