Sporting Gijón måtte overkommes hjemme på Camp Nou, og det som startet tregt endte i et aldri så lite fyrverkeri. Her er vurderingene:
Bravo: 5 Har én god redning på stillingen 0–0 som hindrer tidlig baklengs, men roter litt like før pause, og får hjelp av Mascherano på streken. Kunne trolig sett Gudfaren med Corleone og co. uten å slippe inn mål i kveld, spesielt når han får hjelp på linja den ene gangen han roter.
Roberto: 6 Barcelonas beste høyreback i år og i kveld er han lagets beste forsvarsspiller i den første omgangen, sammen med en oppofrende Mascherano. Fosser nedover høyresiden titt og ofte, og har et ok skuddforsøk. Frisk, men ikke helt topp. Fikk kun én omgang da Alves tok over stafettpinnen i pausen, men absolutt en finfin kamp av altmuligmannen.
Piqué: 4 Etter forrige kamps praktprestasjon av Bartra var det nesten synd at Piqué igjen var tilbake fra start. Dessuten virker det som han likte hvilen og kunne tenke seg et par kamper til fra benken slik han spiller. Roter bort ballen, vimser som ei hodeløs høne og holder på å skaffe bortelaget straffe like før pause. Byttes av for Bartra etter drøye timen og burde vel strengt tatt ikke spilt i dag når hodet er en annen plass.
Mascherano: 7 Starter svakt, men spiller seg gradvis opp utover omgangen. Har to svært viktige involveringer helt på tampen av den første omgangen som retter opp mye, den ene redder baklengs og utligning. Skremmer vannet av unge Halílovic (på utlån fra nettopp Barca) på reneste Scarface-manér når han kommer skliende som en guttunge på romperacer og takler ballen unna den unge kroaten i siste liten, gnistrende fair takling. Fortsetter ut kampen og har en pitbull-aura rundt seg som gjør at ingen Gijón-spillere tør å utfordre han i dribledueller. Sterk kamp av argentineren.
Alba: 4 Nok en svak dag på jobben for den eneste venstrebacken i byen (i følge Enrique?). Burde absolutt vært benket for lenge siden og fått tilbake litt piff, glød og syn. Roter og surrer mye, og bidrar til minimalt offensivt. Mulig undertegnede er streng med Alba, men i kveld kunne selv Douglas gjort en bedre jobb på venstrebacken, spesielt offensivt. Defensivt kom det seg utover i kampen for La Masia-oppvokste Alba, men dette er ikke godkjent.
Busquets: 8 Tilbake i det gode hjørnet i kveld, og strør rundt seg med gode pasninger og har en ro med ballen som er få forunt. Bør bidra enda mer i den offensive oppbygningen av spillet i den andre omgangen for å presse Messi fremover i banen. Fortsetter å ha stålkontroll hjemover i den andre omgangen, og leser bortelagets tanker før de selv får sendt signalene ned til foten. Lar Messi få mer rom offensivt mot slutten av kampen fordi han trykker høyere opp i banen, og gjør nok en solid kamp.
Rakitic: 5 Godkjent førsteomgang av kroaten, men vi har sett han bedre. Spiller seg opp utover i den andre omgangen i takt med Messis fantastiske innsats for å føre laget til en sikker seier. Kroaten har et par skuddforsøk, men går målløs av banen i kveld.
Iniesta: 6 Særdeles svak åpning på kampen til illusjonisten å være. Roter bort ballen flere ganger upresset og skaper bortimot ingenting fremover i banen. Har en fin chip gjennom mot Suárez som ender i Messi-målet, men assisten der tilskrives Cuellar i Gijón-buret. Tidlig i den andre omgangen får han muligheten fra 17-18 meter og dunker til med strak vrist, men den sympatiske katalaneren har sekken full av leka-blokker og blåser ballen ut mot Maria Christina Metro-stasjon. Etter drøye timen blir han spilt gjennom av en glimrende Messi, og legger ballen uselvisk på tvers til Suárez som setter inn 2–0, og avgjør kampen. Spiller bedre og bedre utover i kampen, og nærmer seg smågod mot slutten av oppgjøret.
Messi: 10-BB Fortsetter som mot Deportivo, og terroriserer Gijón-forsvaret nærmest på egenhånd de første tjue minuttene. Kommer til fire store sjanser, og scorer på den minste av de da han vakkert header ballen over et forsvarsledd, en tumlete keeper og inn i det tomme buret. Messi må nok en gang sies å være forskjellen på lagene, og har et overblikk og evne til å strø pasninger som ingen playmakere i verden noen gang har vært i nærheten av, og da kan man til dels godta at han i praksis spiller sentral midtbane om dagen. Et poengfattig bortelag på jakt etter noen lusne poengmessige brødsmuler i bunnstridens spiralloff møter altså ingen nåde når fotballens omvendte Robin Hood er på tur – Messi stjeler fra de fattige og gir til sitt rike!
Den andre omgangen starter som den første, og Messi herjer utpå gressmatta, nærmest alene. Får absolutt ingen hjelp av Neymar, og Suárez har hatt bedre dager. Dessverre virker det som den visionære gullgutten har uflyt foran mål, og frisparket fra 30 meter er nærmere å skyte ned en havørn enn å gå i mål. Heldigvis fortsetter han som hovmester, og regisserer på egenhånd 2–0 målet. Messi har en fantastisk kamp og kunne/burde stått med 5 mål selv, men har ikke marginene med seg i kveld. Likevel deler han Gijón-kaka med sitt nyslipte samuraisverd gang på gang, og rett før full tid får han nok en assist til Suárez på en av kveldens hundre verdensklassestikkere.
Suárez: 8 Fra et forrykende show i midtuka mot Deportivo er Suárez ikke til å kjenne igjen mot Sporting Gijón i den første omgangen. Løper som vanlig flere meter enn spissmakkerne, men får ikke til noe når det gjelder. Har en kjempesjanse som hockeyblokkeres ut til hjørnespark. Dette må bli bedre etter hvilen om Luisito skal få dedisert mål til den lille jenta (ref: FB-innlegg). Feiringen må la vente på seg til det 63. minutt da en ørlitegrann offsideplassert Suárez får servert 2–0 målet på et sølvfat av Iniesta (og Messi), og gjør ingen feil. Drøye ti minutter etter får Barca straffe på innleggsforsøk fra Alves (hands) og Messi gir straffen til Suárez som lekkert plasserer den i krysset, 3–0, og Suárez er foreløpig toppscorer i La Liga med sine 32 mål. Kun minuttet etter avsparket blir Neymar skubbet over ende og nok et straffespark gis til Suárez, 4–0 og hattrick på Uruguayaneren. Like før slutt får Suárez nikket fra Messi om å ta kveldens tredje straffe, men han gir den uselvisk bort til Neymar som har en svak kveld på jobben, en lagmoral som er uten sidestykke i toppscorer-jaget. Men Suárez var ikke ferdig for kvelden, og like etter får han en vakker boksåpnerpasning av Messi som han banker inn i nærmeste stang og inn, 7–0 og Suárez’ fjerde mål, i to kamper på rad.
Neymar: 4 Selv en våt dorull er mindre irriterende enn den sytete brasilianeren om dagen. Gjør så og si alt feil den første omgangen, roter bort alt av pasninger, slår elendige innlegg og har et hardere mottak enn skudd. Kommer på et fint raid like før pause, og legger igjen til Suárez, men der skulle det strengt tatt blitt hull på byllen for brassen. Har flere andre sjanser, blant annet en ferdigscoret mulighet på en av Messis mange geniale påfunn, men bommer. Får én karakter høyere enn bunn fordi han er offer for mye grisespill, og kommer seg heroisk på beina igjen. Kan det bli verre?
Neymar starter den andre omgangen noe friskere, og får i hvert fall skapt farligheter på Messis «åndenes makt»-pasninger, dessverre uten scoring. Får en gigantsjanse etter snaue 60 minutter alene med keeper, men får hjerneteppe og blir ubesluttsom. Etter snaue 70 minutter blir Neymar forsøkt avkledd på banen, og den smått sjokkerende lobotomerte Hernández presterer å klage på det gule kortet (!). Like etter har brassen en flott chip gjennom til Messi som dessverre går via nok bein til å fly over tverrligger. Spiller seg opp utover i kampen Neymar, men ingen kamp han bør lagre på iPad’en. Kvarteret før slutt får Neymar den mildeste skulderdytten i kampen, men denne gangen blåses det, og siden forseelsen er innenfor 16-meteren blir det straffe, kveldens andre sådan. Fem minutter før slutt hoppe Neymar opp i hodeduell, får luggen på ballen, knapt nok kontakt fra forsvarsspiller, men nok engang blir det blåst straffe, og utrolig nok sendes Gijón-spilleren i dusjen med sitt andre gule, for ingenting (!). Neymar får ta straffen selv og setter den lavt midt i mål, via beina til keeper, og inn. 5–0.

Inbyttere

Alves: 7 Kommer inn etter hvilen og tar plass som høyre ving i Barcelonas 3-3-4-system. Starter med å slå en fin crosser over til Alba, men innlegget derfra er svakt. Holder koken langs kanten og spiller en finfin omgang.
Bartra: 6 Kommer inn for en sløv Piqué på stillingen 2–0, og får en rolig kveld på jobben. Får være med litt over midtstreken når seieren er sikret, men selv omtrent uten ballkontakt i den andre omgangen presterer han bedre enn Piqué.
Turan: Får et kvarter på banen mot en motstander som veiver intenst med hvite flagg og trygler om å slippe å bli rygget over på nytt. Blir vrient å vurdere, men gjør ikke skam på drakta.