Kan Lionel Messi nok en gang bli Barcas redningsmann?
Et uforståelig svalestup ned formens svar på Grand Canyon har gjort at Barca nå står med gjørme til knærne, og ingen vet om det er kvikksand i blandingen.
Undertegnede satt selv på Camp Nou søndag og så et Barcelona gnistre, spille skjortene av Valencia-spillerne og i tjue hele minutter virket det som om de blårøde vi holder så kjært hadde funnet stien ut av den dype tapskløfta.
Dessverre ble sjanse på sjanse brent, dommertrioen nærmest skalpert av illsinte hjemmesupportere og i sitt aller første reelle angrep i kampen får gjestene uttelling, via et selvmål intet mindre. Det virket som om alle krefter vendte seg mot Barca som kun en drøy måned tidligere så ustoppelige ut. Skulle de klare å snu 0–1 i den andre omgangen? – Svaret var «nei». Kun sekunder før pausen fikk Valencia sin andre sjanse i kampen, og på uforklarlig vis ble 2 Valencia-spillere mot 5 Barca-spillere til en 2 mot 1-situasjon på venstresiden hvorpå Piqué ble utspilt, og 0–2 var den iskalde kniven i beinet spillerne måtte ta med seg ned i garderoben til pause.
Den andre omgangen var selvsagt preget av en salig blanding av pipekonsert (på dommere og placebo-skadde bortelagsspillere) og et sjansesløseri fra MSN og co. verden aldri har sett maken til. At dette fremfor alt skyldes kognitiv svikt fremfor fysisk utmattelse er rimelig å anta, men så hjalp det kanskje heller ikke at Enrique valgte å droppe byttene sine da beina var som tyngst. 1–2 ble sluttresultatet etter et fint Messi-mål, og kanskje var dette trøstemålet potensielt viktigere enn om Piqué hadde utlignet til 2–2 på tampen. Her er hvorfor:

Deportivos største spøkelse er 169cm høy og har to hjerner, en i kraniet og en i venstrefoten

Når de to lagene møtes på Riazor i kveld kl. 20.00 (Viasat/Viaplay) er det to formpiler som minner om løypeprofilen på TdF-etappen ned fra Alp d’Huez (bratt nedover ja). Et lite lysglimt i all elendigheten sett med Barca-øyne er Lionel Messis statistikk mot Deportivo La Coruña, spesielt på bortebane.
* De siste 6 (!!!) kampene mot Deportivo har Messi scoret mål.
* De 2 siste oppgjørene på Riazor har endt med at Rosarios gullgutt forlot gresset med matchballen (hattrick).
* De siste 4 borteoppgjørene har endt med Barca-seier, med total målforskjell på 16-5 favør Katalanerne.
* I de 3 siste bortekampene har Barca scoret minst 4 mål pr. kamp.
Så hva tror allmennheten? Blir den største av de største størst også i kveld? Kan han smekke hengelås på gullskapet som de siste ukene har stått vidåpent midt på La Rambla?
Ekspertene er delte i sine meninger om hvor gullet havner, men de fleste er enige i at dersom Messi igjen skrur brytere på «maks», så havner gullet i pokalskapet på Camp Nou.