Luis Enrique pratet med pressen ett døgn før onsdagens livsviktige ligakampen mot Deportivo. Der ga han blant annet svaret på midtstopperkrisen Barca er rammet av.
Med en suspendert Gerard Pique samt skader på Vermaelen og Mathieu, ser det faretruende tynt ut i Barças bakre rekke. Allikevel finnes det ikke antydning til bekymring i Luis Enriques stemme:

– Det er alltid vanskelig for en spiller å ikke spille så mye som han selv ønsker, men Bartra har håndtert situasjonen veldig profesjonelt og er alltid klar for kamp. Jeg har ståltro på ham, syns han fortjener denne muligheten og er sikker på at han kommer til å spille bra.

De siste to oppgjørene mellom lagene fra henholdsvis Galicia og Catalonia har endt 2-2 – et resultat som vil være langt fra godt nok i morgen. Selv om disse kampene beviser hvor seige Deportivo kan være å spille mot, tar Lucho sikte mot tre poeng på Riazor:

– Minnene vi har fra de kampene kunne vært bedre, men jeg er sikker på at vi kan skape problemer for dem i morgen. Jeg håper vi spiller like godt som vi gjorde mot Valencia. Dét vil være et godt tegn.

Den horrible formen

Barcelona er som kjent inne i sin mørkeste periode på lenge. Etter tre strake serietap, og kun ett poeng på sine siste fire, er det på høy tid for katalanerne å våkne. Det er Barca-treneren selvsagt enig i:

– Det første vi ønsker å gjøre er å vinne mot Deportivo og øke selvtilliten vår. Å vinne borte er alltid utfordrende, ekstra utfordrende i vår situasjon, men vi skal forsøke å finne svakheter hos et lag som forsvarer seg veldig godt.

Helt på tampen uttalte Enrique seg om onsdagens kamparena, Riazor:

– Riazor er en vanskelig stadion å spille på, fordi hjemmesupporterne støtter laget sitt på mesterlig vis.