[FC Barcelona 1 – 2 Valencia] Etter to serietap på rad var dette kampen Barcelona burde vinne for å beholde grepet om førsteplassen. Slik gikk det ikke.
Hjemmelaget startet kampen bra og kom til flere relativt store sjanser den første halvdelen av første omgang, uten at det ga uttelling i målprotokollen. Messi brant den første sjansen alene med Diego Alves etter seks minutter, Neymar fulgte opp fire minutter senere med nok en bom. Etter 21 minutter er det Suárez sin tur, han får muligheten til å styre ballen inn med hodet fra 1 meters hold, men headingen går over målet. Den femte store sjansen til hjemmelaget kommer etter 24 minutter, Neymar legger ballen igjen til Messi på en kontring, men argentinerens skudd reddes nok en gang av en god Diego Alves.
Så snudde kampen. Ufortjent tar Valencia ledelsen 26 minutter ut i kampen etter at Rakitic er uheldig og styrer et innlegg inn i eget mål. 20 minutter senere er Valencia frempå igjen. Santi Mina kommer alene med Bravo og gjorde det Barcelona-spillerne ikke har klart; å score mål. Dermed går Valencia til pause med 2-0.

Andre halvvdel

Kampbildet fra start i andre omgang blir som forventet. Barcelona kontrollerer, mens Valencia har tatt en noe mer defensiv tilnærming. De store sjansene lar imidlertid vente på seg, helt frem til det er gått 61 minutter. Messi styrer inn katalanernes første mål etter innlegg fra Jordi Alba, og Barcelona er med det tilbake i kampen.
Med 16 minutter igjen til 90 er Rakitić på ferde inne i 16-meteren, men igjen varter Diego Alves opp med en fantastisk redning. Barcelona fortsetter å presse, og kommer til noen sjanser, men uten uttelling. Piqué fikk sjansen til å utligne i det 89. minutt fra fem meter, men setter ballen utenfor målet. Dermed ender det med tap, og gullstriden i La Liga blir stadig jevnere.