Med en ettmåls-ledelse i baggen reiser Barca til Madrid for å sikre semifinale-billettene i morgen.
Den første kampen endte 2-1 i favør Barcelona etter at Atlético tok ledelsen gjennom Fernando Torres. Som kjent var målscoreren også het på andre punkter, og fikk et tidlig rødt kort. Kampen på Camp Nou ble tøff, og det kunne fort blitt flere røde kort, blant annet til en litt het Luis Suárez.
Nå var det nettopp den hete uruguayaneren som skulle bli helten, og Barcelona snudde kampen til 2-1. Et utgangspunkt begge klubber nok var greit fornøyde med.
Spesialiteten til Atlético under Diego Simeone har nettopp vært å vinne med ett mål mot de store klubbene, og vinner de 1-0 på onsdag er det nok.
Atlético sparte ingen i helgen da de slo Espanyol 1-3 på bortebane etter scoringer av Torres, Griezmann og Koke og ligger dermed kun tre poeng bak Barca i La Liga for øyeblikket. Fernando Torres har vært i god form i det siste, men han spiller ikke for Atlético på grunn av det røde kortet. Ellers skal man alltid passe seg for Griezmann, som virkelig har utviklet seg til å bli en av de beste angrepsspillerne i verden.
Som de fleste vet var Barca svake i helgen, og tapte 1-0 mot Real Sociedad. Man skal kanskje ikke legge så alt for mye i det, da dette er en kamp det har blitt en vane å tape poeng på. Derimot kan man heller være litt usikker over de svake prestasjonene ellers i det siste. Den første omgangen mot Atlético på Camp Nou var veldig svak, men laget hevet seg betraktelig i den andre. Det er nå det gjelder, og vi får håpe gutta finner formen igjen, så vi kan se de briljante taktene som vi har blitt så bortskjemte med.

Enrique

Da Diego Simeone fikk fart på sitt Altético var de umulige å spille mot. Alle de store lagene slet mot den tøffe fysiske spillestilen. Det var før en mann ved navn Luis Enrique tok over. Barcelona har møtt Atlético syv ganger med Enrique som trener, og vunnet samtlige. I de syv kampene har målforskjellen blitt 14-6 i favør Barca, men den største seieren er ikke på mer enn 3-1, og det skjedde helt tilbake i uke 18 av La Liga i 2014/15. Etter det har det endt med ettmålsseiere.
Det er med andre ord alltid tøffe og jevne kamper mellom lagene, og det blir nok ingen unntak onsdag kveld i Madrid. Luis Suárez ble spart i helgen, og kanskje skal det være han som igjen blir helten.
Hva? – Champions League.
Hvem? – Atlético Madrid – FC Barcelona.
Hvor? – Vicente Calderón, Madrid.
Når? – Onsdag 13.04 kl. 20:45
TV: Viasat Fotball
Nett: Viaplay