(FC Barcelona–Atlético Madrid 2–1): Luis Suárez ble tomålsscorer i andre omgang og sørget for et godt utgangspunkt før returkampen.
Barça var lenge i trøbbel mot Atlético, og lå under helt til det gjenstod en halvtime av kampen. Da bestemte Luis Suárez seg for å vise hva han er god for. Den uruguayanske målmaskinen scoret begge målene i andre omgang og snudde dermed kampen.

Marerittstart

Luis Enriques disipler stod ikke overfor en enkel oppgave da serietoer Atlético Madrid kom på besøk til Camp Nou tirsdag kveld. Den første av to kvartfinalekamper skulle spilles, og målet var å få et best mulig utgangspunkt før returkampen. Barça står imidlertid bokført med et uavgjortresultat og et tap i sine siste to ligakamper, og er ikke i sin aller beste form om dagen.
Det fikk de tilreisende Barça-supporterne erfare allerede etter halvspilt førsteomgang, da Fernando Torres sendte bortelaget i ledelsen. Spydspissen ble spilt gjennom av Koke, og pirket ballen fordi keeper Marc-André ter Stegen på praktfullt vis.
Ti minutter etter åpningsmålet ble målscorer Torres utvist, da han pådro seg sitt andre gule kort. Dermed måtte Diego Simeones disipler klare seg med én mann mindre resten av kampen.

Suárez snudde kampen

Utvisningen skulle vise seg å gjøre tingenes tilstand langt verre for Atlético, for etter hvilen tok Barça fullstendig over initiativet i kampen. Like etter pause forsøkte Leo Messi seg med et frekt brassespark som snisset stolpen, og rett etter traff Neymar tverrliggeren.
Etter en times spill fikk katalanerne lønn for strevet, da Luis Suárez utlignet. Uruguayaneren var på rett sted til rett tid og pirket ballen i mål. Et kvarter før kampslutt var samme mann på pletten igjen, da han sikret seieren med et elegant hodestøt.
Dermed har katalanerne et solid utgangspunkt før returkampen på Vicente Calderón neste onsdag.

FC Barcelona–Atlético Madrid 2–1

0–1: Fernando Torres (25)
1–1: Luis Suárez (62)
2–1: Luis Suárez (73)
Atletico Madrid (4–3–3): Oblak, Juanfran, Lucas, Godín, Filipe, Gabi, Saúl, Koke, Griezmann, Carrasco, Torres.
FC Barcelona (4–3–3): Ter Stegen, Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba, Busquets, Rakitic, Iniesta, Messi, Suárez, Neymar.