Aleix Vidal, som står overfor sitt aller første El Clásico, nekter å la Camp Nou-publikummet være alene om å hylle «den flyvende hollender».
En sjokkert fotballverden lærte forrige uke at en av sportens desidert største har gått bort. Johan Cruyff vil naturligvis hedres på Camp Nou under El Clásico, men på torsdagens pressekonferanse var Vidal klar på at det ikke bare er supporternes oppgave å gi nederlenderen en velfortjent hyllest.

– Vi ønsker å toppe hyllesten av Cruyff med en seier dedisert til ham.

Tabellsituasjonen

Den tidligere Sevilla-spilleren diskuterte også Barcas overlegne La Liga-ledelse med det oppmøtte pressekorpset. I forkant av lørdagens gigantoppgjør, har katalanerne en luke på ni poeng ned til Atlético Madrid og hele ti poeng ned til lørdagens motstander, Real Madrid. Vidal hevder at et hvert El Clásico lever sitt eget liv, og at tabellsituasjonen ikke er noe spillerne har i bakhodet når de entrer gressmatten.

– Alle ville elsket å være i vår posisjon, men i kamper som denne spiller ikke poengdifferansen noen rolle. Den som tror vi har en enkel jobb i vente, tar feil.

Det tøffe kampprogrammet

Det spilles enorme mengder fotballkamper i løpet av en travel sesong. De blårøde har fått som vane å spille to kamper i uken, og siden forrige Barca-kamp har også brorparten av Luchos disipler spilt landskamper. Vidal mener dog mangelen på hvile ikke er en faktor som spiller inn i kamper av denne størrelsen.

– Motivasjonen en får av å spille en slik kamp, overskygger enhver antydning til utmattelse.

«MSN»

Det hører sjeldenhetene til at en pressekonferanse før en Barca-kamp passerer uten at Barcelonas fryktinngytende angrepstrio diskuteres. Uten å engang bli spurt om dem, snek Vidal inn en liten kommentar om «MSN».

– Vi har den beste angrepsrekken i verden, og vår mentalitet er alltid å vinne.

PS: På bildet ser du et utsnitt av drakten FC Barcelona kommer til å spille med i El Clásico, hvor symbolet for seier i VM for klubblag er erstattet med en hylles til Johan Cruyff.