I morgen braker to av verdens beste lag sammen nok en gang til en heidundrendes fotballkamp.
Det blir som regel alltid en kamp å huske når FC Barcelona og Real Madrid CF møtes i el clásico. Som regel står også ganske mye på spill og tittelkamper kan snues på hodet i et øyeblikk. Det later dog ikke til å være tilfellet denne gangen. Barcelona har en god og trygg ledelse i La Liga og Real Madrid ligger for langt bak til å utgjøre noen spesiell trussel selv med seier i morgen. Det betyr selvfølgelig ikke at tap eller uavgjort er akseptabelt for Luis Enrique og hans mannskap.

Ender sjeldent i uavgjort

El Clásico ender sjeldent i et uavgjort resultat uansett så det er vinn eller forsvinn i morgen. Kampen spilles på hjemmebane og FC Barcelona er soleklare favoritter med formen til begge lag tatt i betraktning. Lionel Messi trenger bare ett mål for å runde 500 profesjonelle mål i sin karriere, og den lille store argentineren pleier å score hattrick ved slike milepæler. Tenk om Messi skulle svidd av et hattrick hjemme på kampen som skal hylle Johan Cryuff.
For hyllest skal det bli. Den nylig avdøde nederlenderen, som har fortid som både spiller og suksessfull manager for klubben, skal hylles med en flott mosaikk før kampen skal blåses i gang. Forvent også stor applaus og jubel i det 14. minutt, nummeret som Cryuff bar på ryggen. I Nederland har kamper blitt stoppet i det minuttet hele uken og Barça B gjorde lignende i sin kamp i midtuken. Kampen vil selvfølgelig også markeres med et minutts stillhet før avspark.

Alle i form

Messi og Suárez har storspilt for sine landslag denne pausen. Neymar hadde en laber kamp i den første for Brasil, og sto over den andre på grunn av suspensjon. Derfor har han i det minste fått litt hvile. Hele midtbanen er også friske og klar til kamp da Andrés Iniesta, Sergio Busquets og Ivan Rakitic ikke har spilt et minutt denne pausen. Bare Barcelonas forsvarsspillere har fått kjørt seg. Alba, Adriano og Mathieu har også pådratt seg skader.
Hva? – La Liga
Hvem? – FC Barcelona — Real Madrid CF.
Hvor? – Camp Nou, Barcelona.
Når? – Lørdag 02.04 kl. 20:30
TV: Viasat Fotball
Nett: Viaplay