Selv ikke 120 minutter kunne skille Chile og Brasil. På straffesparkkonkurransen var det Brail som hadde nervene og marginene på sin side.
Førsteomgangen åpnet forrykende, og begge lag hold høyt tempo innledningsvis. Neymar var sentral for Brasil, og stod bak de fleste farlighetene Brasil skapte. Etter 18 minutter slo Neymar corneren som, etter å ha vært innom Thiago Silva, ende hos David Luiz og i mål. Chile skapte ikke like mye, men Alexis var involvert i alt Chile skapte i første omgang. Etter halvtimen satt nettopp Sánchez inn utlikningen, og tente på nytt håpet for Chile.
Andre omgang begynte noe roligere, med et Chile som la seg dypere for å nekte Neymar bakrom, og med en bredere midtbane. Mot slutten skapte Brasil flere store sjanser, og Hulk trodde han hadde sendt landet sitt videre i VM da han satt ballen i mål. Dessverre for Brasil ble han avvinket for hands. I tillegg vartet nysignerte Claudio Bravo opp med flere fantastiske redninger. Dermed gikk kampen til ekstraomganger.

Dramatisk avslutning

Første ekstraomgang ble veldig lik andreomgangen, og ebbet ut uten at de store sjansene ble skapt. Andre omgang ble minst like preget av nervene, og det virket til å gå mot straffer da Pinilla banket ballen i tverrleggeren. Etter skremmeskuddet kom Brasil tre mot to, men klarte ikke å få mer enn en corner ut av situasjonen. Dermed gikk kampen til straffesparkkonkurranse.
David Luiz, Marcelo og Neymar satt sine straffer, mens Claudio Bravo reddet forsøket fra Hulk. William satt sin straffe utenfor. Juilo Cesar reddet forsøkene fra Penilla og Alexis, og stolpen stod i veien på den avgjørende straffen for Jara. Da hjalp det ikke at Diaz og Arranguiz satt sine straffer for Chile, og Brasil vant til slutt straffesparkkonkurransen 3-2.
Alle Barcelona-spillere spilte alle omgangene. Dani Alves tok ikke straffe.