(Villarreal CF 2-2 FC Barcelona) En av de vanskeligste kampene i La Liga for Barcelona ble spilt i dag, og kampen levde til forventningene.
Villarreal åpnet kampen på nådeløst vis og scoret nesten etter 45 sekunder. Hjemmelaget fortsatte med sitt høye press i de første minuttene og Barcelona forsøkte å roe ned kampen for å bygge litt kontroll. Raktic kom til Barcelonas første gode sjanse etter ti minutter. Rundt ti minutter senere ble Rakitic mannen som skulle sende Barcelona i ledelsen da han hoppet på en løs ball etter et Barcelona-frispark.
Rundt fire minutter før pause øket Neymar ledelsen til 2-0 da han kaldt og sikkert satte straffesparket som Barcelona fikk tildelt. Ingen av lagene kom til noen større muligheter denne omgangen og dommeren blåste av for pause. Det var en ganske fiendtlig atmosfære da dommeren hadde så å si tatt feil i enhver avgjørelse så langt i kampen.

Etter pausen

Luis Enrique ville ikke ta en stor risiko ved å ha Piqué på banen og byttet han ut etter 53 minutter. Det skulle dog vise seg å være en dårlig avgjørelse. Jeremy Mathieu kom på og gjorde seg umiddelbart merkbar da han blokkerer et skudd fra hjemmelaget. Rett etter kom Alves på for Arda Turan. Ca. tre minutter senere reduserte Bakumbu for hjemmelaget. Flott spilt av Soldado og Denis Suárez og Villarreal-spissen kunne avslutte. Mathieu fortsatte å bemerke seg, men ikke på en positiv måte og Claudio Bravo holdt Barcelona i ledelsen med gode redninger.

Barcelona roter helt

Neymar forsøkte å punktere Villarreals momentum med flott solospill, men klarte ikke å sette ballen i mål, og rett etter timen spilt var det Roberto Soldado som skøyt på mål, men målet ble kreditert et selvmål til innbytter Jeremy Mathieu. 2-2 med 25 minutter igjen å spille og Barcelona måtte virkelig skru på alle plugger for å få noe ut av denne kampen.
Kampen roet seg ned i løpet av de siste ti minuttene. Rakitic kom med en ufattelig mulighet til å sende bortelaget i ledelsen med et skudd på nært hold, men treffer helt feil og ballen går i en annen retning. Mascherano og Alves var gode i sluttminuttene og bidro i hvert fall til at Villarreal ikke scoret noen flere mål og det hele endte 2-2.