[FC Barcelona – Arsenal: 3-1] Det ble en jevn og tett kamp, men Barcelona ble for sterke for Arsene Wengers disipler.
I de første minuttene av kampen viste begge lagene seg fram. Arsenal greide å holde trykket høyt i banen, men unngikk ikke at Barcelona kom til sjanser. Etter 15 minutter hadde ingen av lagene greid å gjøre det helt store, men begge lagene hadde gode angrep som kunne blitt veldig farlige.
Kampens største sjanse kom etter drøye 16 minutter. Neymar slo en helt fantastisk bakromspasning til Messi som kom alene med målvakt Ospina, men argentineren greide ikke å sette ballen i nettet. Men det skulle ikke ta lang tid før Barcelona skulle vise seg frem igjen, og denne gangen ble det mål. Etter 18 minutter sendte Suárez ballen ut til Neymar som satte lærkula i nettet bak keeper. 1-0 til Barca.
Kampbildet endret seg ikke mye etter målet. Begge lagene hadde sine muligheter, men Barcelona hadde mest ball. Etter rundt 34 minutter kunne det se ut som Arsenal skulle ha fått straffe, men dommeren valgte å ikke blåse, noe man kan se var en korrekt avgjørelse på reprisene. Minuttene før pause hadde Arsenal flere store muligheter, men ingen av de endte i buret bak Marc-André ter Stegen.
Pause
Etter pause presset Arsenal høyt og kom til flere store sjanser. Seks minutter ut i andreomgang skulle de få betalt for den aggressive starten. Sanchez sendte ballen inn til Mohamed Elneny som hamret ballen inn i mål fra 16 meter. 1-1.
Barcelona våknet etter utligningen. Etter et fantastisk spill mellom Suárez, Neymar og Messi, kom sistnevnte til en stor sjanse, men greide ikke å overliste keeper Ospina. At de blårøde våknet til live skulle allikevell ikke gå utover presset til Arsenal. Ikke lenge etter sjansen til Messi, benyttet Welbeck seg av dårlig forsvarspill av Mathieu og kom til en stor mulighet. Men heldigvis for Barcelonas del var Mascherano i sikring og blokkerte avslutningen.
Arsenal viste mye godt angrepspill, men det gjorde Barcelona også. Etter 64 minutter sendte Dani Alves ballen inn i feltet til Luis Suárez. Uruguayaneren satte ballen opp i krysset på hel volley og Barcelona ledet nå 2-1. Etter målet ble tempoet på ingen måte tregere. Begge lagene leverte kjappe overganger og gode sjanser, den største sjansen skulle komme til Arsenal etter 79 minutter. Alexis Sanchez slo et godt frispark fra 25 meter, men Ter Stegen leverte fantastisk keeperspill og reddet både frisparket og returen.
Få minutter før kampslutt stjal Messi ballen fra Gabriel Paulista og chippet den lekent over Opspina. 3-1 til Barcelona og veien videre i Champions League var i boks. Den livsfarlige angrepstrioen leverte nok en forrykende kamp med ett mål hver.