Med Arsenal i tankene hvilte Luis Enrique noen nøkkelspillere i kampen mot Getafe.
De første fem minuttene var det lite som skjedde på Camp Nou denne lørdagen, men etter det var det slag i slag for Barcelona-spillerne. Selv uten Suárez, Rakitìc, Alves og Busquets satte det ikke en stopper for målfest hjemme i Barcelona. Første angrep som ender med mål ble til av et flott innlegg. Men det var ingen av våre spillere som traff ballen. Det gjør derimot Getafe-spiller, Juan Rodriguez. Ballen går i mål etter åtte spilte minutter og det blir satt fart på hjemmelaget.
Et lite minutt er gått siden selvmålet til Getafe og Neymar Jr blir felt innenfor 16-meteren. Dommeren peker på straffemerket. Usikkert går Lionel Messi mot mål. Han ser opp og setter ballen svakt til høyre. Keeperen leser vår nummer ti så enkelt som bare det og redder sjansen. Barcelona får straffer som aldri før denne sesongen, men de utnytter iallefall ikke de straffene de får tildelt. Bare Messi alene har bommet på 8 straffer denne sesongen.

Ville være med på leken

Etter tjue spilte minutter på Camp Nou er det på tide og børste av seg straffebommen. Iniesta starter angrepet og Messi sender en perfekt pasning til Munir som er på rett sted til rett tid. Han setter ballen enkelt i mål med hodet og det står 2-0 til Barcelona. Det skal nevnest at dette var hans åttende mål denne sesongen. Han har skåret tre i ligaen og fem i Copa del Rey.
Roberto har fått sjansen fra start og det sløser han ikke med. Playmakeren vinner tilbake ballen og starter et angrep for Barça. Han sender ballen til Lionel Messi som ser at Neymar er klar. Neymar setter den sikkert i mål bak Guaita, som etterhvert får det travelt med å plukke opp ballen fra nettet til Getafe. 3-0 til Barcelona etter kun en halvtime spilt på Camp Nou. Det skal og sies at dette var Neymars femtiende mål i la liga sammenheng.
Messi har ikke helt klart å legge straffebommen bak seg. Etter et par usedvanlige dårlige skudd fra han er han klar for å vise publikum hva han kan. Helt ut av det blå, utenfor 16-meteren skyter Messi til med all sin kraft. Ballen suser forbi hanskene til Getafe-keeperen og i klistret i høyre hjørnet nede. Kommentatoren skriker ut «phenomenal strike» og «beyond genouis» og en kan lett si at Messi gjorde opp for straffebommen litt tidligere samme omgang. Fem minutter senere blåser dommeren i fløyta og det er pause, noe Getafe-spillerne ser ut til å være svært glade over.

Roligere etter pause

Spillerne kommer tilbake på banen og det er gjort null bytter. Det går bare fem minutter ut i andre omgang før Neymar kommmer på skåringslisten igjen. De får det til å se så enkelt ut mot Getafe, Barça-spillerne. Kanskje det er det for de, for Getafe har ikke vunnet mot Barcelona siden 2011. Messi finner Neymar som lett kommer seg gjennom forsvaret til Getafe før han setter sitt andre for dagen. Dette var også Messis tredje assist bare i denne kampen.
Arda Turan har fått sjansen fra start og han har fått smaken av å skåre for Barcelona. Etter ett hjørnespark får Piquè ballen flott videre til tyrkeren vår som har bestemt seg for å imponere da han først er i gang. Han slår til med et brassespark som runder av skåringene til Barcelona. Luis Enrique synest at Barcelona leder komfortabelt nok og bytter ut kaptein Iniesta til fordel for La Masia-unggutten Samper og franskmannen Mathieu for Vermaelen. De gjør en god figur selv om kampen er så godt som over de siste tretti minuttene. Neymar har en sjanse før slutt, men det blir med det. Gerard Piquè blir også byttet og Marc Bartra får spille de siste 20 minuttene av kampen. Barcelona suser videre og er ubeseiret i nå 37 kamper.