Ipurúa stadion er verken stor i tilskuertall eller banestørrelse, noe som gir tette kamper og mange små dueller.
Barcelona startet relativt friskt i striregnet og formspilleren Messi viste tidlig frem silkefoten, pumarykket og falkeblikket. Allerede etter drøye syv minutter finner Messi rekkekompis Suárez med en vakker chip, og alene på høyresiden banker Uruguayaneren ballen inn foran mål hvor Munir kommer styrtende og smeller inn 0–1.
Etter den gode åpningen fortsetter Messi å strø gigantsjanser til lagkameratene uten at de tas spesielt godt vare på. Eibar forsøker å spille seg ut og frem i banen men blir akkurat litt for veike.
Etter 31 minutter slår Messi nok en magisk chip gjennom til Munir som bare kan trille over til Suárez på blank kasse, men Munir roter det uforståelig til. Eibar fosser så rett i angrep og får sin første sjanse i kampen på innlegg, men Bravo ble aldri testet.

Messi mot tre er feigt

Etter 39 minutter får Barca tilsynelatende kollektiv hjernerystelse og roter bort ballen såpass mange ganger at Eibar får blod på tann. Ingen tvil om at hjemmelaget blir ivrige, men så glemmer de også at tidenes beste fotballspiller står på midtbanen for motstanderen. Messi får ballen, fører den over halve banen og mot tre Eibar-forsvarere leker han seg ut mot venstre før han enkelt plasserer kula nede i motsatt side – 0–2, og til dels stående ovasjoner fra hjemmefansen.
Like før pause fortsetter trollmannen fra Rosario å terrorisere hjemmelaget og kun marginer gjør at ikke kista spikres fullstendig før hvilen.

Ny omgang, nye muligheter

Etter pausen er det et resignert hjemmelag som entrer gresset, og bortelaget virker tilfredse med sin tomålsledelse. Noen frispark på midtbanen, spede innleggsforsøk og litt rot i overgangsspillet er beholdningen det første drøye kvarteret, selv om Messi fikk en halvsjanse tidlig i omgangen.
En for dagen frisk Arda Turan er mye involvert i det trange duellspillet på midten, og får seg en kakk i kneet etter drøye timen, men den skjeggete skokasteren spiller videre.
Arda Turan vs Eibar

Den berømte gjedda i sivet

Når Barca spiller nonchalant og virker uinteresserte i å angripe, når de roter med pasninger og slurver i oppspillsfasen, ja det er da man må være ekstra på vakt. Selv etter et kvarters tid med lunken underholdning tar Messi imot en pasning bak Eibars rekker, før han drar på seg to forsvarsspillere, lurer seg ned mot dødlinjen og forsøker et innlegg 45 grader ut. Innlegget treffer en arm, og nok en straffe er et faktum.
Denne gangen tar Messi straffen selv, og resultatet blir en slags Messi-variant av en «panenka», altså en rolig pasning midt i mål, og siden keeper ligger å gnur på sin venstre hoft blir stillingen 0–3.
Suárez er tydelig inne i en formsvikt om dagen, og slår oppgitt ut med armene gang på gang. Løpene sitter ikke som vanlig, pasningene treffer sjelden lagkamerater, avslutningene blir veike og frustrasjonen bygger seg opp. Til tross for brukbar innsats og en tidlig assist til Munir er det tydelig at lagkameratene også ønsker å gi Suárez en scoring. Uruguayaneren får også muligheten fra 7-8 meter på et innlegg fra Messi, men headingen er så svak at man skulle tro det var Busquets som avsluttet.
Etter en herlig utkast av Bravo kommer plutselig Roberto og Suárez gjennom mot tre-fire forsvarere, og Luisito får endelig flyt i det avgjørende øyeblikket. Superspissen legger ballen ned fint, stopper opp litt før han trer ballen mellom beina på Eibar-forsvarer, kommer seg inn foran og med to mann i ryggen banker han ballen ned i det lengste hjørnet, til 0–4. Den berømte gjedda i sivet er livsfarlig.
To minutter tillagt tid blåses av, uten et eneste Eibar-skudd på mål. Selv etter 90+ minutter i pøsende regn går nok de fleste Eibar-forsvarerne tørre av banen etter at Messi har skremt vannet av de. Kampen ender 0–4, og i neste oppgjør venter Getafe hjemme på Camp Nou.