Barça-trener Luis Enrique kommer ikke til å undervurdere motstanderen i morgendagens La Liga-oppgjør.
For ett år siden, da katalanerne sist gjestet Eibar, slet Messi og co med å knekke hjemmelagets disiplinerte, kontringsbaserte spillestil. På dagens pressekonferanse maktet ikke Lucho å legge skjul på at Eibar ikke akkurat er Barças drømmemotstander:

– Eibar er en av sesongens store overraskelser. Med sin direkte spillestil baserer de sitt offensive spill på overganger, og er blant ligaens beste lag til å forsvare seg. De er særlig farlig på hjemmebane, grunnet dens minimale størrelse. Dette vet vi av erfaring fra da vi besøkte dem forrige sesong.

Enriques kronjuvel, Lionel Messi, er i forrykende form om dagen. Hva gjelder målrekorder vet treneren hva argentineren er i stand til å oppnå, men han er allikevel klar på hvor fokuset bør ligge:

– Messi er kapabel til å ende sesongen øverst på toppscorerlisten, gjerne med ti måls margin. Men det viktigste er å fokusere på lagets felles målsetting. Om laget lykkes i sine mål, vil det være lett for spillerne å oppnå personlige milepæler i samme slengen.

En av Luchos favorittspillere, Rafinha – som tok sine største og mest avgjørende steg under nettopp Enrique på utlån til Celta Vigo for to sesonger siden – er på vei tilbake fra en forferdelig langtidsskade. Brasilianskfødte Rafinha nøt godt av tilliten sjefen ga ham på Camp Nou forrige sesong, og viser om dagen stor vilje til å komme tilbake i form for å kunne hjelpe laget i sesonginnspurten. Enrique venter tålmodig på klarsignal fra legene:

– Dét at han er med i OL-diskusjonen til Brasil er veldig gode nyheter, for det betyr at han er på vei tilbake i form. På gårsdagens trening var han bortimot i stand til å delta som normalt, men det medisinske apparatet har enda ikke gikk ham grønt lys til å spille kamp – og til syvende og sist er det deres jobb å ta den beslutningen.

Blaugrana har spilt to kamper i uken, uten unntak, i hele 2016. Etter søndagens kamp mot Eibar har de blårøde hele seks dager til å forberede seg til neste kamp. En slik luksuriøs sjeldenhet vet Enrique å sette pris på:

– Det er fint å ha muligheten til å ta en pust i bakken og løfte blikket. Vi har sjeldent tid til å jobbe med taktiske aspekter av spillet vårt, og uker som denne er ideell for den type arbeid. Vi er i flytsonen om dagen, men den vanskeligste jobben ligger fremdeles foran oss – den fasen av sesongen hvor alt skal avgjøres.

Søndag klokken 16.00 gjester altså FC Barcelona Baskerland og Eibars minifort Estadio Municipal de Ipurúa. Nyheter vedrørende kamptroppen finner du her.