I jakten på sitt tiende seier på rad, så tok FC Barcelona en komfortabel 5-1 seier mot Rayo Vallecano i Madrid.
De første tjue minuttene så slet Barça med å bryte opp forsvaret til Rayo, og hadde ennå ikke kommet til en god sjanse til å score. Så takket være et innlegg fra Sergi Roberto, med litt hjelp fra Rayo keeper Juan Carlos så fikk Rakitic enkelt sette inn 1-0 til Barcelona. Så bare minuttet senere sendte Messi en gjennombruddspasning til Neymar, brassen ga ballen tilbake til Messi med en eneste gang, og da sto det selvfølgelig 2-0 til gjestene. Resten av første omgangen gikk veldig rolig for seg, med unntak av Llorentes takling på Rakitic som resulterte med et rødt kort. Første omgang endte 2-0.
Etter at motstanderen spilte med 10 mann så ble jobben enda lettere i andre omgang. Suarez treffer stang, og Messi scorer på returen, det står 3-0 i Madrid. Det førte til at gjestene ble mindre forsikitige. da tok det ikke lang tid før Vallecano reduserte med en heading fra Manucho. Barcelona fortsatte å presse etter reduseringen, og vant et straffespark etter en tøff takling på Busquets som førte til et nytt rødt kort.
Suarez endte opp med å brenne straffen. Noen minutter senere sender Busquets en langpasning til Messi som alene med keeper enkelt setter inn 4-1, og får en hattrick. Ti minutter, så setter Arda inn 5-1 med en heading etter er et innlegg fra Mathieu.
Dette var den siste ordentlige sjansen i kampen, og FC Barcelona vinner sin tiende ligakamp på rad, og tar et stort steg mot tittelen.