I morgen møter FC Barcelona Rayo Vallecano fra Madrid. Det kan bli en morsom kamp.

Store sifre

Paco Jémez har en meget spesiell filosofi. Han spiller fryktløst og går alltid for seieren. Det kan ha, og har hatt, katastrofale konsekvenser når Rayo har møtt på FC Barcelona. Sluttsifre på 4-0 eller høyere er vanlig. De tre siste oppgjørende har endt 0-2, 6-1 og 5-2 – alle i FC Barcelonas favør. Rayo ligger fortsatt på en 16. plass i La Liga og endte på en 11. plass sist sesong. Jémez og hans Rayo spiller derfor godt nok til å spille på det øverste nivå, men sliter altså litt ekstra denne sesongen. På de siste seks kampene har Rayo vunnet kun to kamper og spilt hele fire uavgjort – tre av de på rad.

Ønsker å forbli ubeseiret

FC Barcelona ønsker å fortsette sin ubeseirede rekke med kamper og Rayo burde ikke bli noen utfordring. Luis Suárez troner nå alene som toppscorer med 25 mål så langt i La Liga, tre foran Cristiano Ronaldo fra Real Madrid. Etter seieren hjemme mot Sevilla ligger Barça nå 12 poeng foran erkerivalen og fem poeng foran Atlético Madrid. Sistnevnte med én kamp mer spilt. Med seier mot Rayo vil forspranget øke til åtte poeng.
Det er godt mulig Luis Enrique vil gjøre noen endringer i startoppstillingen for denne kampen grunnet den relativt enkle motstanden. Det blir dog opp til manageren å vurdere hva slags skade Rayo kan gjøre. De ligger fortsatt på 16. plass og er desperate etter poeng. Selv et uavgjort mot serielederen vil være stort for dem.
Hva? — La Liga
Hvem? — Rayo Vallecano – FC Barcelona
Hvor? — Campo de fútbol de Vallecas, Madrid.
Når? — Torsdag 3.03 kl. 20.00
TV: Viasat Fotball
Nett: Viaplay