(Arsenal – Barcelona 0-2): Messi hadde aldri scoret mot Petr Cech før kveldens åttedelsfinale i Champions League på Emirates Stadium. Den statistikken skøyt argentineren hull på, og sikret Barcelona et strålende utgangspunkt før returoppgjøret på Camp Nou.
Et par minutter inn i kampen får Barcelona frispark. Messi slår skrått fra venstre kant, men Dani Alves er litt for ivrig og setter seg selv i offside. Barca triller ballen i laget fra start, men det er Arsenal som er farligst tidlig i kampen. Mesut Özil som er i storform om dagen, kommer seg til dødlinja og får slått inn forbi Alves. Aaron Ramsey står og venter på ball, men verken pasningen eller avslutningen er presis og spanjolene avverger.
Tempoet i kampen er lavt fra start, noe som gjør at Barcelona kan trille ball og ha en ballbesittelse på 70 prosent når kvarteret er unnagjort. Målsjansene lar likevel vente på seg.
På andre siden av banen er hjemmelaget nærmere scoring enn Barcelona. Kveldens første store mulighet kommer etter 20 min. Hector Bellerin finner Ramsey som fyrer av et skudd som blokkeres. Returen faller perfekt i føttene på Alex Oxlade-Chamberlain som står alene like ved straffemerket og får skutt, men Marc-André ter Stegen er våken og redder. I minuttene etterpå kommer Arsenal stadig på løp og skaffer seg halvgode muligheter. Barcelona virker lite tent, og spillerne er direkte svake i noen av duellene på tross av høy ballbesittelse.
Barcelona får frispark i en farlig posisjon etter at Ivan Rakitic spiller fri Lionel Messi som prøver å finte seg forbi fem rødkledde. Han slår tunnel på Laurent Koscielny før Arsenal blir dømt for obstruksjon. Argentineren tar dødballen selv, men planen feiler. Messi håper muren skal hoppe når han skyter og skuddet går derfor hardt langs bakken, men muren blir stående med føttene gravd ned i jorda slik at skuddet blokkeres. Det gir hjemmelaget sjansen til å kontre og Chamberlain setter fart på høyrekanten. Han får løpe halve banen alene før Javier Mascherano går fryktløs inn i takling med Chamberlain, hvilket resulterer i at de begge tar et par saltoer før de treffer gresset. Chamberlain pådrar seg en skade i duellen og må forlate banen kort tid senere.
På tampen av førsteomgang finner Barcelona rom i angrep. Messi spiller opp Luis Suarez som fra en god posisjon kan avslutte. Skuddet blir riktignok fra spiss vinkel og Petr Cech har ingen problemer med å redde avslutningen. Like etterpå er Barca nær scoring, svært nær scoring, når Andres Iniesta slår en glitrende crosser til Dani Alves på høyre flanke. Brasilianeren slår inn på direkten til Suarez som står og lurer ved femmeter. Han header mot venstre stolpe, men ballen går like utenfor.
Lagene går målløse til pause på tross av et par gode sjanser til begge lag. Barcelona har, ikke uventet, hatt ballen desidert mest, men Arsenal er skumle på kontringer og har vært mer effektive foran mål enn det Barca har vært.

Andre omgang – og Barcelona tar grep

Petr Cech er god én mot én, noe Neymar får erfare etter pausen. Brasilianeren som ellers er trygg på slike situasjoner, klarer ikke finte ut tsjekkeren som gjør en strålende redning for The Gunners.
Barcelona går hardere ut i andre omgang og starter med finfint spill mellom Messi og Neymar på topp, selv om scoringen uteblir enn så lenge.
Derimot er Arsenal farlig nærme å ta en 1-0-ledelse med Giroud like før spilte 60 minutter. Tidligere Barcelona-spiller Alexis Sanchez slår et godt innlegg fra venstre og finner Giroud i luftrommet. Franskmannen får gå opp alene før han stanger ballen ned i venstre hjørne. Heldigvis er ter Stegen med på notene og gjør et tigersprang for å avverge scoring. En helt avgjørende redning av Barca-keeperen!
Plutselig får Barcelona en dobbelmulighet – først med Messi med et skudd som blokkeres, deretter går returen til Suarez som avslutter på hjørnet av femmeter. Ballen stryker stolpen og Arsenal slipper med skrekken.
Arsenal viser hvorfor de har vært i 13 8-delsfinaler i Champions League på rad og presser regjerende mestre hardt, men engelskmennene mangler likevel noe – de mangler MSN på topp. For selv om Arsenal er kontringssterke, viser bortelaget at også de kan kontre. Suarez setter fart på venstre kant, drar av seg en spiller eller to og slår opp Neymar som er på løp mot inn mot boksen. Neymar tar med seg ball med to Arsenal-spillere på slep, legger uselvisk ut til Messi til høyre. Argentineren finter ut Cech før han kan banke inn et svært etterlengtet mål. Kampens første og Messis første mål på Petr Cech.
Gjestene er også nærmest en tomålsledelse når Suarez treffer stolpen like etter scoringen til Messi. Igjen er det MSN som gjør seg farlige på topp, men Arsenal har marginene med seg denne gangen.
Åtte minutter før ordinær tid gjør Arsenals Per Mertesacker et håpløst balltap inne i feltet. Innbytter Mathieu Flamini kaster seg frem for å skyte vekk ballen, men ender i stedet med å sparke ned Messi som er først på ball. Resultatet: straffe. Og hvem andre enn stjernespiller nummer 10 går mot straffemerket. Messi er iskald og setter ballen sikkert til venstre i mål. 0-2 på Emirates til hjemmefansens store fortvilelse.
På overtid får Neymar sjansen til å skrive seg på scoringslisten. Innlegget treffer pannen til brasilianeren, men Cech nekter å la Barcelona forlate England med tre mål å vise til. I stedet blir det en fortjent tomålsseier etter at Barcelona til tider overkjører Arsenal den siste halvtimen på Emirates. Dermed er utgangspunktet før returoppgjøret på Camp Nou svært tilfredsstillende sett med katalanske øyne.