Etter en spennende innledning hvor begge lag hadde noen store muligheter, var det til slutt Messi som sørget for Barcelona-seier i kveld. Her er vurderingene:
Marc-André ter Stegen 8: Lite å gjøre innledningsvis. Fin redning etter ca 20 min. Ellers en rolig første omgang for tyskeren. Har en meget viktig redning i starten av andre omgang. Og har ellers full kontroll.
Dani Alves 7: Rotete start på kampen. Ikke mye involvert i første omgang. Hever seg mye etter pause og er mye med i det offensive spillet.
Gerard Piqué 8: Henger godt med mens noen av lagkameratene virker nervøse. Trenger dog å ta mer kontroll i forsvaret. Eier forsvaret i andre omgang, og styrer som han vil. Taktisk gult kort?
Javier Mascherano 7: Ikke mye involvert i starten. Noe rotete i pasningsspillet. Men god involvering i det 35 minuttet når Arsenal setter i gang en kontring. Har flere gode involveringer i andre omgang, og samarbeider fint med Piqué.
Jordi Alba 6: Kombinerer fint med både Neymar og Iniesta. Likevel ikke så involvert som forventet. Kommer seg noe utover i første omgang. Flytter seg mer opp på banen i andre omgang, og er en viktig brikke i angrepene.
Ivan Rakitic 6: Viktig bidragsyter i det oppbyggende spillet i første omgang. Full kontroll i den andre. Kombinerer fint med resten av laget, både defensivt og offensivt.
Sergio Busquets 8: Typisk ryddegutt. Gjør jobben som vi forventer i starten av kampen. Får en skade midtveis i første omgang, gir Lucho beskjed om det, men fortsetter å styre midtbanen. Like viktig i andre omgang, og det er klart at Luis Enrique ser viktigheten med han på banen.
Andrés Iniesta 7: Godt med og en del involvert i første omgang. Er sentral for katalanerne, men finner ikke de helt riktige løsningene til tider, mye på grunn av et kompakt Arsenal-forsvar. Kontrollerer på midten i andre omgang, men kunne kanskje vært mer med offensivt. Bruker ikke altfor mye krefter, noe som kommer godt med senere.
Lionel Messi 9 BB: Fører mye ball i første omgang, men skaper ikke det helt store. Rører mye ball, men finner ikke de små åpningene. Mye med i andre omgang og får den forløsende scoringen etter en pasning fra Neymar. Er mye med også etter scoringen. Scorer sitt andre mål etter en kontrollert straffe i det 83 minutt.
Luis Suarez 7: Litt usynlig i første omgang, og roter vekk ballen ved et par anledninger. Er for uegoistisk i slutten av omgangen etter pasning fra Messi, hvor han spiller ballen tilbake i stedet for å avslutte. Bommer på en stor mulighet rett før dommeren blåser av til halvtid. Fortsetter ineffektiviteten i denne kampen, og burde ha minst to mål i nettet. Løper likevel mye som vanlig, og skaper rom for de andre på topp.
Neymar 8: Ikke så mye involvert, men prøver å utfordre når han har muligheten. Mer med etter pause, og assisterer Messi til 1-0. Livlig kamp, men er for uegoistisk til tidere, og burde kanskje avsluttet selv flere ganger.