Luis Enrique snakket i kveld til det fremmøtte pressekorpset i London.
Foran Champions League-oppgjøret mot Arsenal, stilte Enrique som vanlig til pressekonferanse i regi av UEFA. Her finner du uttalelsene i sin helhet.
På pressekonferansen kunne Barça-trenren fortelle at katalanerne får en ekstra motivasjon av å kunne vinne tittelen for andre gang på rad.

– Det er ikke bare stadionet, som er en fantastisk arena, og motstanderne, som er et av de beste lagene i Europa, det er simpelthen dimensjonen på denne turneringen vi spiller i. Faktum er at vi er de regjerende mesterne, og vårt mål er å vinne tittelen slik vi gjorde i fjor. Det gir oss en ekstra motivasjon, og jeg håper at vi kan sette til livs en god opptreden på Emirates Stadium i morgen.

45-åringen har naturlig nok studert motstanderens kamper, og gjort seg opp noen forventninger om hva som kan møte Barça i morgen.

– Jeg har sett Arsenal tidligere, også denne sesongen, og basert på dette tror jeg de kommer til å spille mye ball på sin egen halvdel, snarere enn å presse høyt på vår halvdel. Men jeg er sikker på at de vil angripe, fordi de i tillegg har gode spillere i front. Men jeg håper det blir en kamp der vi er i stand til å beholde ballen på deres banehalvdel, slik at vi kan spille vår fotball.

Er hovedmålet å score mål på Emirates Stadium?

– Vårt mål er alltid å vinne kampen uansett hva, og for å vinne kampen må vi score mål, flere mål enn motstanderen. Hvis vi ikke scorer mål, er vi selvsagt utenfor våre ambisjoner. Vi vet at Arsenal er et godt lag, og de har gode spillere i angrepet og er kollektivt sterke.

Arséne Wenger sier at Barça er superfavoritter. Hva tenker du?

– Jeg syns det er fantastisk, og jeg kan ikke si noe på hans mening. Vi er de regjerende mesterne, og jeg syns det er ganske logisk at vi blir stemplet som favoritter mot Arsenal. Men å være favoritt betyr absolutt ingenting, vi må bevise vår kvalitet i kamp etter kamp, og det akter vi å gjøre nå også. Vi kommer ikke til å variere eller forandre på noe av det vi har gjort i det siste. Å spille på bortebane er veldig vanskelig, så vi må være veldig gode med og uten ball for å kontrollere og overliste et lag som Arsenal.

Som tidligere fotballspiller, hva tenker du om Messi, Suárez og Neymar? De virker aldri å rotere og er likevel alltid friske.

– Jeg syns det er fantastisk. Jeg er veldig fornøy med de tre, og også med hele troppen min. Jeg har virkelig gode spillere, de er våre utvalgte fordi de er fantastiske, de er alltid ivrige etter å vinne, og får alltid en ny motivasjon. Når jeg ser dem på trening, kan jeg bare si at jeg er absolutt henrykt over å være deres trener.

Når Barça spilte mot Bayern forrige sesong, sa du at det kom til å bli en attraktiv kamp, fordi begge lagene ønsket å beholde ballen. Tror du at denne kampen kommer til å bli like attraktiv?

– Barca forsøker alltid å ha ballen og kontrollere kampen. På papiret er dette en av de mest attraktive og tiltrekkende kampene man kan oppdrive, spesielt hvis du liker denne typen fotball. Andre mennekser liker andre typer fotball, mer rett frem og direkte fotball, det er utallige varianter. Men fotballen kan alltid være overraskende, og jeg tror at vi får se en veldig god kamp i morgen, der begge lagene ønsker å dominere og vinne kampen.

– Kan du gi oss en forståelse av hva du gjør på innsiden, bak scenen, som trener, for å få det beste ut av Messi, Neymar og Suárez — hvordan jobber du med dem, hva sier du til dem?

– Jeg sier abrakadabra, og magien er igang. Det er det eneste jeg gjør. For å være ærlig, jeg jobber alltid veldig hardt, og jeg har alltid hatt anledning til å ha gode angripre i troppen min, men det er ganske enkelt og simpelt. I situasjoner under kamper kan det være nok å ønske seg hva man vil at de skal gjøre, fordi de allerede er i stand til å gjøre det. Vi er helt avhengige av presset de forårsaker i fronten, for å kunne ta ballen fra motstanderen. Vi må også jobbe hardt for at midtbanespillerne kan gi dem ballen. Alle i Barcelona har det samme målet, vi vet alle hvor vanskelig det er å oppnå våre mål, og det er en fryd å ha slike spillere med på laget.

Under forrige sesong, da Messi spilte mot Manchester City, blir han husket for to ‘nutmegs’, eller tuneller, på Milner og Fernandinho. Denne sesongen, spiller han til og med bedre enn på det tidspunktet under forrige sesong?

– Vel, det er vanskelig å si, for forrige sesong var utrolig. Han gjorde stort sett alt; han scoret mål, han var oppofrende i forsvar, han hadde målgivende, og denne sesongen er han på samme nivå eller til og med bedre. Mine spillere er i stand til å gjenoppfinne seg selv konstant. Leo Messi, når han trekker seg tilbake til midtbanen, blir han den beste midtbanespilleren. Når han spiller som angriper kan han være en veldig god målscorer. Nå spiller han på kanten, men han har friheten til å kreere overlegenhet i gitte områder av banen, og han er vår leder.

– Hva syns du om at Real Madrid og Atlético Madrid tapte poeng i går?

– Jeg gikk til sengs like lykkelig som alltid, sammen med min kone.

– Vil du avskrive Real Madrid i La Liga?

– For å være ærlig, vil jeg foretrekke å snakke om La Liga en annen gang.

– Har du samme motivasjon som trener som du hadde som spiller foran denne kampen?

– Jeg er virkelig motivert nå. Det er veldig fint å kunne komme til Emirates, å trene og spille, se at banen er i perfekt stand, og atmosfæren kommer til å bli fantastisk som vanlig her i London og England. Spillerne har spilt mange kamper som dette, og det kommer til å bli en veldig potent kamp.

Hvis du var Marc Bartra, Barcelonas forsvarer, hva ville du gjort for å prøve å forbedre deg?

– Jeg er ikke Marc Bartra, jeg er Barcelonas trener. Jeg skulle ønske at jeg var Marc Bartra og var på hans alder, men jeg er 45 år gammel og er ikke Marc Bartra.

– Arséne Wenger snakket om Arsenals nederlag for Barcelona i Champions League i 1999, hvor du scoret. Hva er dine minner fra den kampen og Arséne Wenger?

– Jeg har en forferdelig hukommelse, jeg husker nesten ingenting. Men jeg husker fantastiske og spektakulære kamper mot Arsenal, og jeg husker at jeg spilte dem. Det var en veldig suksessrike periode for Arsenal på den tiden, men jeg kan ikke utdype fra de kampene, for jeg husker ikke detaljene.

– Hva syns du om Francesco Tottis situasjon i Roma. Du var treneren hans.

– Jeg er ikke der lengre, derfor kan jeg heller ikke uttale meg.

I England har det vært mye snakk om roteringer på lagene. Arsenal gjorde ni endringer i helgen, Manschester City gjorde endringer. Følte ikke du behov i helgen for å gjøre endringer foran denne kampen, slik de engelske lagene gjorde?

– Jo, og jeg gjorde det. Jeg roterte på laget mitt.

Men Neymar, Suárez og Messi spilte?

Jeg tok en avgjørelse på at det var det beste for laget mitt. Jeg er en beslutningstaker, og jeg tar beslutninger konstant, hver andre eller tredje dag. Selvsagt, hvorvidt mine avgjørelser er riktige eller gale er noe jeg ikke kan kontrollere.