Barca har landet in London for morgendagens oppgjør mot Arsenal.
I dag kvart på ett på ettermiddagen i dag landet Luis Enriques 19 utvalgte, for å ta fatt på bortekampen mot Arsenal, i den første utslagsrunden i Champions League.

Historien på sin side

Sist de to lagene møttes var i første utslagsrunde i Champions League i 2011. Arsenal vant den første kampen 2–1 i London, før Barcelona snudde det med en 3–1 seier i returoppgjøret. Sesongen før møttes lagene også, den gang i kvartfinalene. Også da ble første kamp spilt i London hvor lagene spilte 2–2, blant annet etter to praktmål av Zlatan. Hjemmekampen etter fikk en brå start da engelskmennene tok ledelsen tidlig — men huskes nok best for Messis fire(!) mål.
Som de fleste husker vant Barcelona over Arsenal i finalen i 2006, faktisk på vår nasjonaldag. Det er den siste gangen Arsenal har vært i finalen. Siden den tid har Barca vært i, og vunnet, tre finaler.

To tittelkandidater?

I hjemlig liga er begge lagene med å kjempe om seriegull. Etter forykende form i det siste ligger Barcelona med en komfortabel ledelse på åtte og ni poeng ned til henholdsvis Atlético Madrid og Real Madrid. Luis Enriques menn har ikke tapt på over 30 kamper, er i cupfinalen mot Sevilla, og med i Champions League. Arsenal på sin side er godt med i tittelkampen i England, kun to poeng bak årets overraskelse Leichester, noe også Tottenham er. Skjønt Arsene Wengers menn spilte 0-0 i helgens FA Cup-oppgjør, hjemme mot lille Hull. Arsenal må nok ta bedre vare på sjansene sine i morgen om de skal få med seg et godt resultat inn mot returkampen på Camp Nou.
For Barcelona vil det være viktig å få med seg bortemål. Med den formen angrepet har vist i det siste burde ikke det virke som en umulig oppgave. Skjønt hjemmelaget er nok revansjelystent, og kommer ikke til å selge seg billig. Men det kan man heller ikke vente seg i en turnering som Champions League.
Hva? — Champions League, 1/8-finale, første kamp
Hvem? — Arsenal FC — FC Barcelona
Hvor? — Emirates Stadium, London
Når? — Lørdag 23.02.15 kl. 20:45
TV: Viasat Fotball
Nett: Viaplay