I dag begynner den siste og avgjørende runden av gruppespillet.
Noen lag er allerede ute, andre har kvalifisert seg for videre spill. For de aller fleste gjenstår viktige kamper, for selv lag som er videre kan spille seg til gruppeseier, og enklere motstander i første utslagsrunde. Her er mine forventninger til landene med Barcelona-spillere representert.

Spania – Australia

Spania er som kjent ute, og har kun æren å spille for, som man sier. Så kan man spørre seg om de har noe ære igjen med en så tidlig exit. Denne kampen kommer ikke jeg til å fokusere på, da jeg syns Chile – Nederland virker mer spennende, skjønt den blir vel stående på lydløs, på skjerm to. Med svak form på flere spillere håper jeg Del Bosque bruker kampen til å gi noen av de yngre spillerne følelsen av VM. Jeg tenker spesielt på De Gea og Koke, som vil bli kjernen i fremtidens landslagstropper. Spania kan fort gå på en smell her også, for Australia har spilt gode kamper, tross mangel på uttelling. Forhåpentligvis vil vi se et Spania som gir en innsats, tross at de er ute.

Chile – Nederland

Mange hadde Chile som outsidere før mesterskapet. Nå kan Chile vinne gruppa om de slår Nederland. Taperen av kampen kan også fort møte Brasil, og begge lag ønsker nok å unngå det. Her håper jeg at Chile går ut i hundre slik de har gjort så langt, og gir Nederland kamp. Selv om Nederland har spilt godt har de ikke vært feilfrie, og et oppofrende Chile kan fort få poeng her. Spesielt hadde det vært gøy om Alexis hadde satt sitt preg på kampen, i sin frie rolle. Kanskje den mest spennende kampen hvor Barca er representert.

Brasil – Kamerun

Forhåpentligvis vil Neymar, Alves og co spille den sambafotballen vi har ventet på. Kamerun er ute, Song — som skulle være en lederskikkelse — har karantene, og laget har problemer innad. Jeg tror et Brasil som sloss for gruppeseier vil valse over et demotivert Kamerun. Forhåpentligvis vil Neymar være sentral i dette.

Kroatia – Mexico

Også en gjevn, og spennende kamp. Vinneren av denne kampen vil gå videre i gruppespillet, trolig sammen med Brasil. Begge lag var overlegent bedre enn Kamerun — Mexico fikk to annullerte mål, men vant til slutt 1-0, mens Kroatia valset over Kamerun, spillmessig også før Song sin utvisning. Begge lag hadde også gode kamper mot Brasil, og utfallet av denne kampen tør jeg ikke spå. Begge lag spiller også morsom fotball, med mye tempo. Her er håpet at Rakitic fortsetter å stå frem slik han har gjort i de to første kampene, og forhåpentligvis får vi se nysigneringens første VM-mål. Har håp om at dette blir dagens perle, tross Chile – Nederland.

Argentina – Nigeria

Argentina har på lik linje som Brasil fått gode resultater, tross mangel på overbevisende spill. Selv om Argentina er garantert videre — i motsetning til Brasil — har man nok et ønske om å spille på seg selvtillit, og sikre gruppeseieren. Nigeria på sin side må vinne, og Argentina vil kanskje få møte en motstander som ikke bare vil forsvarer seg. Som Irans kaptein sa før kampen mot Argentina: «Mot Nigeria visste vi ikke helt hva som ventet oss. Argentina har vi studert nøye, og vi har en plan for hvordan vi skal stoppe de.» Uttalelsen skildrer helt tydelig at Iran kun var ute etter å forsvare seg, og ta de kontringene de kom til å få — noe de også gjorde. Kun målet manglet.
Nigeria kan ikke ha samme innstilling som det Iran hadde på lørdag, og må etterhvert angripe. Det tror jeg kan passe Argentina godt. Argentina har vist seg farlige når de får rom å boltre seg i, og jeg håper at Messi virkelig får vist seg frem i en hel kamp, selv om han har blitt matchvinner de to andre kampene også. Dette er en perfekt mulighet for Argentina å få spilt på seg selvtillit, og jeg tror Argentina kan få et godt sluttspill om de gjør det bra på onsdag. Laget vet at de har slitt de to andre kampene, og kan gå inn i sluttspillet i en selvsikker, men konsentrert modus. De vet at de ikke har vært perfekte, og at de må være skjerpet, samtidig som en storseier mot Nigeria kan gi dem akkurat den selvtilliten de trenger i bunn.
Alt i alt tror jeg vi kan få se flere Barcelona-spillere som setter preg på mesterskapet videre, og forhåpentligvis går flere av de langt. Mitt håp er at Chile vinner gruppa si, for da tror jeg de kan overraske mer enn de allerede har gjort. Argentina vil tidligst møte andre Barcelona-spillere i semifinalen, og med gruppeseier og flaks med motstander tror jeg faktisk de kan komme seg dit. Men da må laget finne potensialet sitt.
Jeg vil komme med flere tanker etter at Brasil og Kroatia har spilt sine kamper, klokken ti i kveld. Vi vil selvfølgelig holde dere oppdatert underveis også. Visca.