(Sporting Gijón–FC Barcelona 1–3): Leo Messi scoret sitt mål nummer 300 i den spanske ligaen da Barça slo Sporting komfortabelt.
Barça er i flytsonen om dagen og overkjører all motstand både i ligaen og cupen. Neste offer var Sporting Gijón. Luis Enrique og kompani topper tabellen i den spanske ligaen og var lite interessert i å rote vekk forspranget på El Molinón onsdag kveld. Det gjorde de heller ikke. To mål av Leo Messi og en scoring av Luis Suárez sørget for en komfortabel seier på bortebane.

Messi med 300 La Liga-mål

De blårøde gjestene fra Catalonia fikk en gedigen mulighet til å ta ledelsen etter halvspilt første omgang, da Neymar fant Luis Suárez med en frekk stikkpasning. Den uruguayanske målmaskinen har for vane å score i slike situasjoner, men denne gangen klarte han ikke å overliste Sporting-keeper Iván Cuéllar.
Like etterpå satte imidlertid Leo Messi inn ledermålet og sitt La Liga-mål nummer 300. Ballkunstneren skjøt fra avstand og klarte å lure Cuéllar. Ballen gikk muligens via en Sporting-spiller på sin ferd mot mål.
Hjemmelaget svarte umiddelbart. Et par minutter etter åpningsmålet utlignet nemlig Sporting. Venstreback Álex Menéndez la inn langs bakken og fant Carlos Castro som pirket ballen i mål. En oppvisning i kontringsfotball fra laget fra Nord-Spania.

Suárez satte spikeren i kisten

Etter an halvtime sørget Messi for at Barça tok ledelsen på nytt da han satte inn katalanernes andre scoring for kvelden. Suárez la ballen til rette for argentineren, som banket den i mål på spektakulært vis. Like etter kunne han notert seg for hattrick, men Cuéllar avverget skuddforsøket. Neymar forsøkte seg også i samme situasjon, men ble stoppet av tverrliggeren. Barça gikk likevel til pause med en komfortabel ledelse.
Etter en times spill ropte leiesoldaten Alen Halilović på straffespark da han veltet i straffefeltet, men dommeren lot spillet gå videre. Dommeren fikk knapt tid til å tenke over situasjonen før det samme skjedde i motsatt ende av banen. Neymar gikk over ende i Sportings straffefelt etter å ha blitt lagt i bakken av hjemmelagets keeper. Suárez fikk æren av å ta straffen, men feilet.
Tyve minutter før kampslutt gjorde han opp for seg da han dro seg innover i banen fra høyrekanten og skrudde ballen i mål via stolpen. Det ble spikeren i kisten, og dermed vant Barça komfortabelt og innkasserer tre nye poeng.

Sporting Gijón–FC Barcelona 1–3

0–1: Leo Messi (25)
1–1: Carlos Castro (27)
1–2: Leo Messi (31)
1–3: Luis Suárez (67)
Sporting Gijón (4–2–3–1): Cuéllar, Canella, Meré, Lichnovski, Lora, Mascarell, Cases, Menénedez, Halilovic, Pablo Pérez, Castro.
FC Barcelona (4–3–3): Bravo, Aleix Vidal, Piqué, Mathieu, Adriano, Busquets, Rakitic, Arda Turan, Messi, Luis Suárez, Neymar.