Å møte Celta med Enrique som Barca-sjef har ikke alltid vært en solskinnshistorie. I kveld derimot:
Et unormalt tafatt og tamt hjemmelag lot Celta få det akkurat slik de ønsket i starten av kampen. Celta takket høflig og føk i strupen på et halvslapt hjemmelag. Et par tidlige halvsjanser til begge lag og et Messi-frispark like utenfor var den beskjedne beholdningen den første snaue halvtimen.
Men å la Messi få ta flere frispark fra omtrent samme gode hold er sjelden smart, og når den lille trollmannen fikk en ny sjanse banket han likegodt ballen i nota bak en sjanseløs Celta-keeper. 1–0 etter 27 minutter.
Etter scoringen virket Celta tafatte og ufarlige, og selv med et klassisk Van Basten-forsøk så måtte det straffespark til for å virkelig bli farlige. Alba kløner det til i en totalt ufarlig situasjon, og feller svenske Guidetti. Mannen som mange mener er Zlatans fremtidige arvtager takker for gaven og banker inn utligningen, 1–1 etter 39 minutter.

Ny omgang, nye muligheter

Etter pausen var det tydelig at Enrique hadde sprukket en blodåre eller to i panna, og hjemmelaget virket med ett langt mer aggressive og påskrudd. Raske gjenvinninger høyt i banen, hurtig pasningsspill og flere store sjanser de første drøye ti minuttene av den andre omgangen, men effektiviteten var like tafatt som Neymars horrible førsteomgang. Suárez kom dog nærme da han smalt Neymars innlegg i treverket.
Når stadionuret nærmet seg timen spilt setter så Suárez fart, finner Messi som elegant chipper Uruguays store stjerne gjennom med en følsom lobb som kun Messi kan. Superspissen gjør ingen feil denne gangen og banker ballen opp i det lengste hjørnet på elegant vis, på første touch. Vakkert spill, Barca-lekestue og 2–1.
Etter ledermålet handlet det tydeligvis om å trene på å tåle høy puls over lengre tid, fordi Celta fikk flere muligheter til å skape ny balanse i regnskapet, heldigvis uten uttelling. Tydeligvis foretrekker Messi å spille med roligere puls, så han tar like gjerne med seg Celta på oppvisning der han drar av den ene babyblå etter den andre. Så finner han Neymar med en lekker, skjult stikker, og brassen som virkelig har tatt seg opp fra den begredelige førsteomgangen drar av keeperen med en klassisk Iniesta (eller Ivers om du vil) to-fots, før han chipper den inn langs streken. Der kommer Pichichi-leder Suárez skliende og ekspederer kula inn i nettmaskene, 3–1 drøye kvarteret før slutt.

«Tappen ur tunnan»

Etter småpent spill gjennom hele den andre omgangen våkner tydeligvis sambagenene i latino-trioen på topp. 79 minutter inn i kampen drar Neymar Jr. en regnbueflikk over en Celta-spiller under press, og demper ballen silkemykt på den andre siden – publikum responderer og Camp Nou koker.
Kort tid etter er det Messis tur til å snøre danseskoene og dribler oppgulp til langt opp i halsen på Celtas forsvarer, før han legges i bakken, og får straffe. Messi som vanligvis er svært så altruistisk ser ut til å ville ta straffen selv denne gangen, og en scoring vil i så fall være hans 300. ligamål for Barca, en enorm milepæl. Et par skritts tilløp og akkurat når keeper slenger seg triller Messi ballen fremover én meter til sin høyre side hvor Suárez kommer stormende og tar i mot gaven med åpne armer og banker inn sitt hattrick for dagen. Maken til frekk scoring, og for en uegoistisk Messi. Vakkert, 4–1 etter 81 minutter.
På svensk er det et herlig uttrykk som heter «nu är tappen ur tunnan» som beskriver den mer velkjente «ketchup-effekten». Intet uttrykk er mer beskrivende for Barcas andreomgang. Kun tre små minutter etter den helfrekke straffen lobber Suárez gjennom til Rakitic, og kroaten lobber elegant over en utrusende keeper, og 5–1 lyser opp tavla på Camp Nou.
Akkurat når verdens fotballbeskuende befolkning klør seg i hodet i undring over om det går an å bli stort bedre som lag, ja da smeller Barca til igjen på overtid, og denne gangen er det Neymar Jr. som får en etterlengtet scoring. Assist denne gang – Suárez. 6–1.
En ny maktdemonstrasjon av katalanerne, til tross for en førsteomgang i krabbegir. Trolig ligger bremsesporene i mil etter mil nedover Londons gater før Champions League-møtet om kort tid.