Da Valencia ble trukket opp av hatten som semifinalemotstander for Barca så nok de fleste for seg noen tøffe oppgjør. Å starte hjemme er heller ingen fordel, men da er det desto viktigere å få en god start. Og for en start det ble:

Pangstart og festfotball

De siste kampene har Enriques menn blitt kritisert for å åpne halvslapt og til stadighet bli tatt på senga av aggressive motstandere, og det var tydelig at katalanerne hadde hatt fokus på nettopp dette. Barca smalt ut av startblokkene og allerede etter få minutter hadde hjemmelaget tatt et solid strupetak på sjokkerte gjester. Nevilles menn så ut som forsteinede Narnia-statuer mens lekne Barca-eleganter dominerte totalt.
Etter kun 6 minutter spilt bryter Arda Turan opp Valencias spede forsøk på å spille seg fremover, sender ballen til Neymar som fosser fremover. Med perfekt timing sender brassen ballen videre til den uruguayanske stjernespissen som banker inn 1–0. Apropos strøkne assists så kan man gjerne ramme inn Busquets pasning til Vidal som igjen ekspederte Suárez etter drøye 11 minutter, en pasning som nær selvsagt bankes kontant i nota, og 2–0.

Argentinsk jeger er ingen spøk

Når både Neymar, Iniesta, Busquets og Messi er i det lekne hjørnet, samtidig som Suárez har stilt inn siktet, ja da er det neppe moro å være motstander. Leken fotball, lekre finter, tiki-taka ut av en annen verden og nærmere 100 % ballbesittelse kan kun overgås av en lekker lagscoring, og som sagt så gjort. Etter snaue halvtimen spilt varter Barca opp med fotball som nesten bør få 18 årsgrense, og flere lekre kombinasjoner ender med hælflikk av Neymar mot Suárez som hopper over og gir Messi fri bane. Argentineren gjør ingen feil, og det står 3–0 på tavla.
Publikum bruser i forventning og spillerne leverer fra øverste hylle, eller rettere sagt taklist. Ettersom Valencia forsøkte å riste av seg sjokket og sakte snek seg fremover i banen ble det enda mer rom for finslepne MSN-trioen på topp for hjemmelaget. Suárez får plutselig fritt kontringsrom nedover venstreflanken og finner Messi med et plettfritt innlegg, hvorpå trollmannen fra Rosario måker ballen tilbake i lengste krysstang, men dessverre uten nettsus.
Kort tid etter er Busquets frempå med en vill bakromspasning igjen, som finner en stormende Messi på vei gjennom. Mustafi i Valencia-forsvaret prøver å takle ballen, men meier også ned Messi, og får beskjed om å vaske seg mens Barca får avslutte omgangen med et straffespark. Straffen gis til Neymar, som med sitt sedvanlige arrogante tilløp på 50 cm dasker kula i stolpen og ut, og brassen rister oppgitt på hodet.

Ny omgang (juling)

Etter pausen får Iniesta hvile til fordel for Roberto, og alle forventer nok et siste desperat Valencia-trykk i håp om å berge æren om ikke annet. Noen få minutter med forsøk på angrepsspill til tross, så tok det ikke lange tiden før bortelaget igjen heiste det hvite flagget og ropte på nåde. Ingen nåde ble vist. Turan spiller fint opp til Suárez som i en trang posisjon hælflikker ballen videre til Messi som dribler av det som gjenstår av hvitkledde før han elegant sentrer ballen i nota, 4–0.
Selv om Barca slipper opp litt på gassen i en periode, og foretar de siste to byttene (Piqué ut for Bartra og Adriano inn for Alba), er vertene fullstendig dominerende. Drøye kvarteret før slutt snapper Messi ballen fra en svimmel Valencia-forsvarer og drar seg ut mot venstresiden før han banker inn sitt hat-trick og 5–0.

Nå kan det vel ikke bli verre?

En allerede presset Neville på Valencia-benken så ut til å ville ta en pute foran ansiktet, og de tidligere følelsesutbruddene hadde gradvis gått over til ren apati. «Nå er det vel nok» tenkte han sikkert der han så Barca trille ball i fred og ro med 5 nagler i semifinalekista, men neida. En strøken Messi-pasning over til Adriano tok Valencia på senga (igjen), og innlegget fra brasilianeren var perfekt der det landet på hodet til en alltid spurtende Suárez – og plutselig stod også han med hat-trick etter sitt strøkne hodestøt på bakre stolpe. 6–0 og den komplette ydmykelse…. eller?
Når resten av Barca-laget så ut til å si seg fornøyde med kampen, klarte plutselig Turan å tre ballen gjennom tre-fire Valencia-spillere opp mot en alltid skrubbsulten Suárez, som på direkten pisket ballen i nærmeste stolpe og inn, bak en fullstendig knust keeper. 7–0 på tavla og Barca jaget likevel en scoring til Neymar på tampen. Den danseglade driblevirtuosen hadde derimot ikke marginene med seg denne kvelden og måtte gå målløs av banen, til tross for en kanonkamp.

Stående applaus, gåsehud, jubelbrus og humor

Ikke bare var stemningen usedvanlig god kampen gjennom, men publikum var opptil flere ganger på beina og applauderte Neymars triks, Messis driblinger eller Suárez’ lekre scoringer og oppofrende spill. Gåsehuden lå som ei tjukk tåke over Camp Nou, og kommentatorer lot seg begeistre på tvers av land og språk.
En artig episode tok sted etter drøye 57 minutter spilt, da Valencia skulle bytte innpå Real Madrid-innleide Cheryshev. Gutten var som kjent hovedgrunnen til at hovedstadslaget ble kastet ut av cup’en i skam, grunnet en teknisk tabbe. Dette gikk ikke upåaktet hen hos Barca-publikummet som både reiste seg og jublet av full hals for den forfjamsede unggutten i dét han entret matta. Dagens største jubelbrus var av den ironiske sorten, men stemningen var i hvert fall upåklagelig.
Vakker festfotball i 90+ minutter, enorm utklassing og et bein og ni tær i finalen er fasit etter cupmassakren, og Valencia kan fort møte et sterkt B-preget Barca-lag i returkampen neste uke, uten å nødvendigvis ha håp om avansement.